Ders saatleri 30 dakika mı olacak? MEB yüz yüze eğitimde ders saatlerinin 30 dakikaya çekilmesi...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor. Pandemi nedeniyle uzman isimler, kapalı alanlarda geçirilen sürenin düşürülmesi gerektiğini vurgulayan açıklamalar yaptı. Eylül ayında 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi başladı. Geride kalan 3 haftalık sürede okullarda vaka ve temas oranlarında artış yaşanması nedeniyle ders süreleri tartışma konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası alınan kararlarla ilgili açıklama yaptı...

Ders saatleri 30 dakika mı olacak?  MEB yüz yüze eğitimde ders saatlerinin 30 dakikaya çekilmesi...
Ders saatleri 30 dakika mı olacak? MEB yüz yüze eğitimde ders saatlerinin 30 dakikaya çekilmesi...
GİRİŞ 29.09.2021 14:38 GÜNCELLEME 29.09.2021 14:38
Bu Habere 379 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eğitim sürelerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Türkiye'de 850 bin sınıfta toplam 18 milyona yakın İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yüz yüze eğitim alıyor. Son dönemlerde sınıflarda yaşanan vaka ve temasın önüne geçilmesi için bir dizi önlemler yolda. Hatay, Diyarbakır, Kırıkkale ve Bursa Valiliklerinden ders sürelerine ilişkin önemli bir değişiklik haberi geldi. Henüz koronavirüs nedeniyle kapanan okul bulunmasa da çeşitli illerde yaşanan vakaların önüne geçilebilmesi için bazı sınıflarda eğitime ara verildi. Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ders sürelerinin azaltılmasına ilişkin kritik bir açıklama yaptı. Bölgesel kararlar için İl Hıfzıssıhha kurullarını işaret eden Bakan, gerekli tüm tedbirler alınarak okulların açık kalması konusunda ısrarcı olduklarını söyledi. Peki dersler 30 dakikaya mı düşüyor? İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması...

Kale (KSV) Vakfı burs başvuruları alınmaya başladı! Öğrencilere 9 ay boyunca 750 TL burs verilecek!Kale (KSV) Vakfı burs başvuruları alınmaya başladı! Öğrencilere 9 ay boyunca 750 TL burs verilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı!

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda alınabilecek tedbirlere ve yüz yüze eğitimin devam etmesine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. "Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır.  " ifadelerini kullanan Koca, eğitim süreleri, günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatif  kararların uygulanabileceğini söyledi. 

Dersler 30 Dakika Mı Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 40 dakika ders, 10 dakika teneffüs uyguluyordu. Öğrenci sayısı fazla olan okullarda ikili eğitim sistemine geçiş yapılırken koruyucu yeni tedbirler alınmaya başlandı.

Diyarbakır İl Hıfzısıhha Kurulu okullarda alınabilecek koronavirüs önlemleri konulu toplantı gerçekleştirildi. Alınan yeni kararlar doğrultusunda ikili eğitim öğretim yapılan okullarda ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya çekildiği bilgisi paylaşıldı. 

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen " Ders saatleri ve öğle arası" konulu yazıda okul öncesi eğitim kurumlarında ( anaokulu-anasınıfı, uygulama sınıfı) ders saatlerinin 40 dakika diğer resmi ve özel tüm okullarda 30 dakika uygulanması kararı alındığı açıklandı. Öğle arasını normal eğitim yapan okullar 40 dakika, ikili eğitim yapan okullarda ise iki devre arası 30 dakika olarak uygulanacak.

Kırıkkale Valiliği, ikili eğitime geçen Temel Eğitime bağlı okullarda ders saatlerinin en az 30 dakika, mesleki ve teknik eğitime bağlı liselerde ise ders saatlerinin en az 35 dakika olarak planlanması talebinde bulundu.

"40 Dakika Ders Yaparsanız Virüsün Bulaşması Kaçınılmaz Olur"

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyonu Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, ders süreleri ve çocuklarda yaşanan vaka sayısındaki artış ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çocuk vaka sayılarında ciddi yükseliş olduğunu ifade eden Kurugöl, aşılama yaşının 12'ye çekilmesi gerektiğini vurgularken havalandırma sorununa da çareler üretilmeli.

Havalar güzel olduğu sürece dersler bahçede yapılmalı. Mutlaka sınıf mevcutlarını azaltacak zaman periyotlarına ihtiyaç var. 40-50 kişilik sınıfta 40 dakika ders yaparsanız virüsün bulaşması kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı. Okulların açılıp kapanmasının çocuk gelişimine olumsuz etkide bulunduğunun altını çizen Kurugöl, " ders süreleri 20 dakikaya çekilmeli ancak en kritik konu havalandırma.” diyerek sözlerini noktaladı.

TEV lise ve üniversite burs başvuruları başladı! 2021 Türk Eğitim Vakfı aylık 800 TL'ye kadar burs verilecek!TEV lise ve üniversite burs başvuruları başladı! 2021 Türk Eğitim Vakfı aylık 800 TL'ye kadar burs verilecek!

Bilim Kurulunda Okulların Durumu Görüşülecek!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca, öncülüğünde toplanacak. Aşı, vaka sayıları gibi bir çok gündem maddesinin görüşüleceği toplantıda dikkat çeken bir diğer konu ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in önerisi olacak. Sınıflarda çıkan vakaların ardından öğrenciler 14 günlük karantina sürecine giriyordu. MEB Bakanı Özer, önerisinde temaslı öğrencilerin velilerden izin alarak 7 gün sonunda PCR testi yapıldıktan sonra okullara geri dönmesi tavsiyesinde bulundu.

YORUMLAR 379
  • Öğrenci bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm illerde sınıfları ikiye bolmelisiniz
    Cevapla
  • Ogrenci milleti 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşimin sınıfı 40 kişiye yakın kalabalık aşılı olanlar da var arasında ona rağmen test sonucu 9-10 kişinin pozitif çıktı grip gibi bulaşmış onlara da
    Cevapla
  • Najaoao 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar arttı baya gençlerde bulaş oranı daha yüksek okullar uzaktan eğitime geçmeli
    Cevapla
  • Melis 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen baya arttı vakalar
    Cevapla
  • Ceren 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten artık okullar haftada 5 gün gidiyorlar bence artık okullar ya iki güne düşsün gitmeleri ya da okullar tamamen kapansın koronavirüsu çünkü daha çok çoğaldı ve çocuklarda daha çok etkili oluyor ve çocuklar hastalık ailesine getiriyor
    Cevapla
  • Ceren 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten hiç anlaşılmıyor ya çünkü vakalar çok sayıda olduğu için okulları hala açtık açıyorlar yani okulları açtıkları halde öğrenciler 5 gün gidiyor gerçekten çıkmış saatleri bile üçte çıkıyorlar yani ben diyor çok kar nedeniyle bence artık haftalık öğrencilerin gitme şeyi iki dünyada üç günü düşsün iki gün pazartesi salı günü bazı kişiler gitsin ve perşembe cuma da bazı kişiler gitsin bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek