"5 general istifa etti" iddiası sonrası MSB'den son dakika açıklaması!

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bazı basın yayın organlarında yer alan "5 general istifa etti" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

"5 general istifa etti" iddiası sonrası MSB'den son dakika açıklaması!
"5 general istifa etti" iddiası sonrası MSB'den son dakika açıklaması!
GİRİŞ 23.09.2021 10:30 GÜNCELLEME 23.09.2021 10:30
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bazı basın yayın organlarında yer alan "5 general istifa etti" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, sadece iki generalin sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunduğunu belirterek, söz konusu iddiayı "iyi niyetli olmayan, TSK'yı yıpratmaya yönelik algı oluşturma çabaları" olarak nitelendirdi.

Bakanlık kaynakları, son dönemde bazı basın yayın organlarında "emeklilik için talepte bulunan generaller" hakkında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TSK'da görev yapan personelin emeklilik hakkını kazanmalarının ardından bu yönde talepte bulunmalarını doğal bir hak olarak değerlendiren kaynaklar, "Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda yer alan düzenlemeler çerçevesinde, emeklilik hakkını kazanmaları kaydıyla, dileyen her TSK personeli görevini ifa sırasında kendi isteği ve iradesi ile ocak-şubat veya temmuz-ağustos aylarında emeklilik talebinde bulunabilmektedir." bilgisini paylaştı.

SAYGISIZLIK VE ALGI OLUŞTURMA ÇABASI

Bu kapsamda emeklilik dilekçesi alınması işlemlerinin 31 Ağustos 2021'de tamamlandığını belirten kaynaklar, şunları kaydetti:

"Sadece iki generalimiz sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunmuş ve talepleri kabul edilmiştir. Söz konusu iki generalimizin emeklilik taleplerini olağan dışı bir işlem gibi göstererek TSK da sıkıntı varmış gibi vermek, sayılar ve isimler vererek olumsuz algı oluşturmaya çalışmak, iyi niyetle açıklanması mümkün olmayan, hem emeklilik talebinde bulunan personelimizin kişilik haklarına saygısızlık hem de TSK'yı yıpratmaya yönelik algı oluşturma çabaları olarak değerlendirilmektedir. Asılsız haberlerle hakları ihlal edilen personelimizin gerçeği yansıtmayan haber veya yorumlara karşı her türlü hukuki yola başvurma hakkı saklıdır."

YORUMLAR 50
  • Aladag 2 yıl önce Şikayet Et
    358 general ve amiral var ordu da kaldı 353 general olmak için sırada bekleyen 10 larva albay var :))))) gidene güle güle
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    istifa eder cok ønemli degil yeni is bulur yada baska bu kadar takilmak yanlis bence askeri yerde gørev yapanlar tv cikmasi kesin yasak olacak yada kitap yazmasi bir de dogru ise cok askeri gørevli 43 yasinda emekli oluyor diyor tv de bu ne sacmalik adamin tam verimli oldugu is yapacagiz zaman ulkeye emekli yapiyorlar emekli olsa yada devlet para verse ayni miktar bu sacmalik yipranma olsa bile belli is yapamaz diye sacmalik olmaz tv bol salmama yapar iken hic yipranmis halleri yok
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Ordu Mensubuna İftira atmak, Asılsız Haberini Yaymak Vatana İhanettir. Kişi Yada Kurum Kimse Muhatabı Vatana ihanetten Yargılanmalıdır. Vatana ihanetin yorumuda, sorgusuda olmaz.
    Cevapla
  • hsn 2 yıl önce Şikayet Et
    varsa güle güle denmeli. işinin ehli liyakate pek çok subayımız var çok şükür.
    Cevapla
  • BİROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapalım istifa ettiyse eder etmez kendilerinin bileceği konu, devlet yerlerine yeni genaraller atar olur biter çok mu önemli,ülkenin başka sorunu mu kalmadı.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!