"Bebeklere Kovid-19 aşısı yapılıyor" dedi sonra özür diledi

Bebeklik döneminde uygulanan kızamık ve hepatit aşısı yerine yanlışlıkla Covid aşısı uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl'e Aile Hekimleri Federasyonu'ndan yalanlama geldi.

GİRİŞ 23.09.2021 11:24 GÜNCELLEME 23.09.2021 12:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Katıldığı bir televizyon yayınında 6 aylık veya 1 aylık bebeklere yanlışlıkla korona virüsü aşısı yapıldığını, aşının onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ü Aile Hekimleri Federasyonu yalanladı.

'YANLIŞLIKLA BEBEKLERE KORONAVİRÜS AŞISI YAPILDI' DEMİŞTİ

Prof. Dr. Kurugöl katıldığı yayında, "Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor" dedi.

AİLE HEKİMLERİ: BARKOT OKUTARAK YAPILIYOR

Yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere korona virüsü aşısı yapıldığını söyleyen Prof. Kurugöl'e sosyal medyada tepki yağarken Aile Hekimleri Federasyonu'ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Aile Sağlığı Merkezlerinde "yanlışlıkla" aşı sırası gelmemiş kişilere uygulama yapıldığı iddiası gereği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır" denildi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfü Çamlı da, "Konu hakkında inceleme başlattık. Ancak böyle bir durum mümkün görünmüyor" dedi.

Türkiye'de halen 12 yaş ve üstüne velisinin izni ile korona aşısı yapılabiliyor. 

KURUGÖL'DEN YENİ AÇIKLAMA: SADECE 1 VAKA VAR

Bebeklere aşı yapıldığı iddiasıyla gündeme gelen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, tekrardan NTV'ye katılarak canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kurugöl açıklamasında, "Söz konusu olay yanlış yorumlandı. Sadece tek bir vaka var. O da Ege'de değil, bir üniversitede sadece izlemini yaptık" sözlerine yer verdi.

KURUGÖL ÖZÜR DİLEDİ

Kurugöl yanlışlığı yapan kişinin olayı kapatmadığını belirterek, "Durum fark edilir edilmez zaten İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruldu. Temmuz ayında olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için özür dilerim. Dünyanın en güvenli sistemlerinden biri Sağlık Bakanlığı'nınn yapmış olduğu aşı sistemidir." dedi.

 

YORUMLAR 3
  • İzmirli.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Karikatür gibi üniversite...
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tısssss
    Cevapla
  • ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaa biz de inandık aklımızla alay ediyorsunuz resmen sadece 1 taneymiş bebeklere çocuklara ne demek Allah tuzaklarınızda boğsun sizi pis insanlar bu adamı hala savunanları da
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi