"TURKOVAC" geliyor! Beklenti çok yüksek...

Son dakika haberi: Yerli koronavirüs aşısının ekim sonunda seri üretime geçeceğini müjdeleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Toker, “Ülkemize ve ekonomimize büyük katkı yapacak” dedi.

GİRİŞ 24.09.2021 09:37 GÜNCELLEME 24.09.2021 10:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yerli koronavirüs aşısının ekim sonunda seri üretime geçeceğini müjdeleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Toker, “Ülkemize ve ekonomimize büyük katkı yapacak” dedi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'de müjdesini verdiği yerli aşı çalışmaları hızlandırıldı. Türkiye'de 5 merkezde Faz 3 çalışmaları yapılan ve bin 500 gönüllü üzerinde ciddi bir yan etkiye neden olmayan yerli koronavirüs aşısının detaylarını anlatan Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, "Faz 3 çalışmalarında güvenlik ve etkinlik net bir şekilde gösterildiği takdirde acil kullanım onayı alınarak ekim ayı sonunda Turkovac'ın seri üretimine geçilmesi planlanıyor. Beklentimiz çok yüksek. Yerli aşımızın üretilmesi ve hatırlatma dozu olarak da kullanılması ülkemize ve ekonomimize büyük bir katkı yapacak" dedi.

GÖNÜLLÜ ALIMI SÜRÜYOR

Toker, "Temmuz ayında başlayan Faz 3 çalışmaları ekim ayında bitecek. Aşıya ilişkin bilimsel verilerin net bir şekilde tamamlanması için de daha fazla gönüllüye ihtiyaç var. Haftada 6 gün gönüllü alımına devam ediliyor. Takiplerine düzenli olarak gelebilecek il dışından gönüllüleri de kabul ediyoruz. Şu anda en büyük ihtiyacımız gönüllü sayısını hızlı bir şekilde artırmak.

Gönüllü sayısını artıralım ve Faz 3 çalışmalarını başarıyla tamamlayarak aşımızın seri üretimine geçelim" şeklinde konuştu.

'BEKLENTİMİZ ÇOK YÜKSEK'

DR. Ayşin Kılınç Toker, vatandaşların yerli aşıya katkıda bulunmak için geldiklerini belirtti. Toker, "İthal aşıları yaptırmayıp, yerli aşıyı bekleyen ve gönüllü olan çok sayıda vatandaşımız var. E-nabız üzerinden aşı randevusu alır gibi Faz 3 çalışmaları için de gönüllü başvurusu yapılabiliyor. Uygun gönüllüler çalışmaya dâhil ediliyor.

Aşının üretilmesinde Türkiye'deki hastalardan alınan virüs örnekleri kullanıldı. Aşı olan bin 500 gönüllüde ciddi yan etki görülmedi. Yalnızca diğer tüm aşılarda olduğu gibi aşı yerinde geçici ağrı ve kızarıklık oldu" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Diğer yandan Turkovac yerli aşıyla ilgili son dakika haberini BM Genel Kurulu'nda ilk duyuran Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Turkovac'la ilgili yaptığı duyuruyu Twitter hesabından da paylaştı. Erdoğan, "Yerli aşımız Turkovac'ı yakın zamanda milletimizle birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağız" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    aşılar son derece tehlikeliyken ,,, mezardan babam çıksa genede aşı olmam
    Cevapla
  • Aşı oldum ben 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman babanın yanına gitme, dikkat et kendine. İnsan içine karışma pek.
    Cevapla
  • hlk 2 yıl önce Şikayet Et
    ben de 2 doz aşılıyım, gönüllü olarak 3.dozu TÜRKOVAC olmak istiyorum, her ilde gönüllü aşılama var mı
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!