Bebeğe Covid-19 aşısı iddiasına savcılıktan soruşturma

Sağlık Ocağında bir bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısının yapıldığı iddiasıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme suçundan soruşturma başlattı.

GİRİŞ 24.09.2021 11:29 GÜNCELLEME 24.09.2021 12:06
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün “Bazı sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla korona virüs aşısı yapıldığını” açıklaması, gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaparak, “Sadece bir bebeğe yanlış aşı yapıldığını ve çocuğun Ege Üniversitesi Hastanesine getirildiğini, aşının İzmir'de yapılmadığını” belirtmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili idari soruşturma başlatmıştı.

Olayla ilgili yeni bir açıklama ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sorumlu kişiler hakkında “Taksirle yaralamaya sebebiyet verme” suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, bir televizyon programında bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Kurugöl'ün açıklamaları infial yarattı. Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin dün açıklamalarda bulunarak, soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

SAĞLIK BAKANLIĞI: İDDİALAR KABUL EDİLEMEZ!

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

"Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddiaları kabul edilemez. Mevcut aşı güvenliği alt yapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir. İddianın kaynağı hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • ilhami ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam diyor ki bebeklere aşı yaptık. Hiç bir yan etki görmedik. Bu sonuçları çok ünlü bir dergide yayımlayacağız. Bilgi dâhilinde olmasa bu sözleri söylemesi mümkün mü? Demek ki bebek üzerinde bilinçli ve maksatlı bir uygulama yapmışlar.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğa zararlı olan büyüklere faydalı mı ???!!! ilginç bir durum
    Cevapla
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar büyüme çağında, yetişkinle bir.olur mu..
    Cevapla
  • iiii 2 yıl önce Şikayet Et
    sonra da niye aşı olmuyosun diyorlar gelde ol şimdi
    Cevapla
  • bekir usta 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet kadroşarını işgal eden memur tayfasının en az yarısı çöp. yazıcıdan çıktı alamayan adamı nüfus müdürlüğünde memur yapmışlar...
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru dedin de bu olay vergi dairelerinde daha çok :)
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının hangi aşı olduğunu tespit edemeyen sağlık çalışanı olur mu, yanlışlıkla mı bilinçli mi yapıldığı takdir sizin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular