Aziz Sancar'dan aşı karşıtlarına mesaj

Prof. Dr. Aziz Sancar, aşı karşıtlığının mantıklı olmadığını belirterek, "Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek" dedi.

Aziz Sancar'dan aşı karşıtlarına mesaj
Aziz Sancar'dan aşı karşıtlarına mesaj
GİRİŞ 26.09.2021 15:34 GÜNCELLEME 26.09.2021 15:34
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

"TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu" çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten bilim insanlarıyla bir araya gelen Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek." ifadesini kullandı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için TÜBİTAK'ın onur konuğu olarak Türkiye'ye gelen Sancar, "TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu" ile buluştu.

Toplantıyı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medyadan paylaştığı videolu mesajla duyurdu.

Varank, paylaşımında "Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar Hocamız, TEKNOFEST için geldiği ülkemizde TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmalarını yürüten bilim insanlarımızla buluştu. Hocamızın söylediği gibi harika işler yapıyorlar." ifadelerine yer verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin (MAM) Konferans Salonu'ndaki toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitü Müdürü Burcu Özsoy, TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü ve COVID-19 Türkiye Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Şaban Tekin katıldı.

Toplantıda platform bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Gül, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Akbulut ve Dr. Mehmet Altay Ünal, Bilkent Üniversitesinden Prof. Dr. İhsan Gürsel, ODTÜ'den Prof. Dr. Mayda Gürsel de yer aldı.

İzmir Biyotıp ve Genem Merkezinden Prof. Dr. Mehmet İnan, Ege Üniversitesinden Doç. Dr. Mert Döşkaya, Medipol Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa Güzel, Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Nesrin Özeren, Dicle Üniversitesinden Doç. Dr. İbrahim Halil Yıldırım, Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Erganiş, Başakşehir Üniversitesinden Prof. Dr. Serdar Durdağı ile TÜBİTAK MAM KTE'den Doç. Dr. Erkan Ertürk de toplantının diğer katılımcıları oldu.

"HARİKA İŞLER BAŞARMIŞLAR"

"Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma" başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Sancar, "Türkiye'de aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldınız. Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz?" sorusu üzerine, "Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmişler, gerçekten çok beğendim." ifadelerini kullandı.

Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığıyla ilgili soruya ise "Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil." yanıtını verdi.

Görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydeden Sancar, "Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek, yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • CCC 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam fetöcü yorumların hedefi oldunuz, bilim hak getire.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olanlara sadece geçmiş olsun denir
    Cevapla
  • vatanımm 2 yıl önce Şikayet Et
    ya proföser amca sendemi
    Cevapla
  • Reşitt 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam bunlar "Kahvehane ve Öyle Duydum Eğitim ve Araştırma Fakültesi " mezunları. Sen kimsin ki, sana niye inansınlar? Bunlar şimdi sana bile "cahil" der hocam. Yapma!
    Cevapla
  • Kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Sancar, "Aşı olmak gerek, yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok." demişsiniz. Aşı oldunuz mu bilmiyorum ama hadi siz de aşılısınız diyelim. Aşılı olmanıza rağmen tekrar virüse yakalanabileceğinizi ve onu başkasına bulaştırabileceğinizi de biliyorsunuz. Peki siz de başkasını tehlikeye sokmuş olmuyor musunuz, buna hakkınız var mı?
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu şimdi hocaya cevap mı yani
    Cevapla
  • Almanyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde herkes prof olmuş, bilgi sıfır olunca fikir ukala olurmuş sözü ne kadarda dogruymuş, bunu bir kez daha burada gördüm
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eee hep beraber olmayalım o zaman ,hep beraber ağır hastalık geçirelim ,ölen ölür kalan sağlar bizimdir öyle mi. Bunu kaç ülke denedi de bin pişman oldu,insan hayatıyla kumar oynanmaz.
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    demogoji yapma kardes, hic kimse asi olan hasta olmaz demiyor ve bulastirmaz demiyor! sadece hastalik gecirirse hafif atlatir asi destek oluyor. o yüzden maske mesafe ve hijyen devam ediliyor. mantik hatan var, bos muhalefet yapma önce düsün sonra konus!! adam en azindan nobel ödülü almis birisi, sen kalkip ona akil veriyorsun, sana ne demek gerekir? akil tutulmasi mi var? senin ilmi derecen ne?
    Cevapla
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    Bulaştırma ihtimali ve bulaştırma şiddeti daha düşük be kardeşim, şunu anlamak çok mu zor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu