Doç. Dr. Mücahit Kapçı açıkladı: Aşılama hastane yoğunluğunu önlüyor

Vaka sayıları 20 binlerde seyretmeye devam ediyor. Hastaneler diğer dalgalara kıyasla daha az yoğunlukta. Uzmanlara göre bu durumun nedeni aşı etkisi.

Doç. Dr. Mücahit Kapçı açıkladı: Aşılama hastane yoğunluğunu önlüyor
Doç. Dr. Mücahit Kapçı açıkladı: Aşılama hastane yoğunluğunu önlüyor
GİRİŞ 27.09.2021 18:47 GÜNCELLEME 27.09.2021 18:47

Vaka sayıları son dönemde 20 binin üstünde seyrediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kritik eşeğin 20 bin olduğunu vurgulamıştı.

Yetkililer, yoğun bakımlarda yatan hastaların çoğunun aşısız kişilerden oluştuğunu söylüyor. Uzmanlar ise hastanelerde yoğunluğun yaşanmamasını aşılama çalışmalarının sağladığı görüşünde.

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Kapçı hastanelerdeki son durumu TRT Haber’de değerlendirdi.

Kapçı'nın açıklamaları şöyle: 

"Dördüncü dalga olarak hasta sayılarında artış var fakat daha önceki dalgalar kadar tepe noktayı görmedik. Bundaki belirleyici unsurun aşı olduğu ortada. Kısıtlamaların kalkmasıyla beraber bu sayılar arttı. Vatandaşlarımız kurallara uyarsa ve aşıya ilgi artarsa biz bu 4. dalgayla çok rahat mücadele edebileceğiz. 

Hem 2. hem 3. hem de 4. dalgada ben pandemi servislerinde sorumluydum. Daha önceki dalgalarda daha çok yoğun bakım yatışları vardı. Şuanda yoğun bakım yatak sayısı 64. Aşı, yoğun bakım yatışlarını düşürüyor. 

9 servisimiz aktif ve 1 tanesi gebe hastalarımız. 20 gebe hastamız yatıyor ve hepsi aşısız. Hamilelikte aşı yaptırabilirler, aşı bebeği de koruyacaktır. 

 

 

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı