Konya'da öğrencisine kötü davranan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı

Konya'da öğrencisine kötü davranan bir sınıf öğretmeni hakkında idari soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 28.09.2021 00:40 GÜNCELLEME 28.09.2021 00:42
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Merkez Selçuklu ilçesinde bir ilkokulda, 7 Eylül'de cep telefonuyla kaydedilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Paylaşımın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, birinci sınıfa başlayan öğrencisi A.Ç'ye kötü davrandığı öne sürülen A.I. hakkında idari soruşturma başlattı.

Soruşturmanın yürütülmesi için bir müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

Videoda, öğrencinin ağlayarak annesini istemesi üzerine öğretmenin çocuğu azarladığı ve hakaret ederek susturmaya çalıştığı görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    şu öğretmen denen isnanın hiçbir eğitim kurumunun kapısından içeri girmemesi gerekirken çocuğu şımarıklılıkla suçlayıp öğretmeni nasıl haklı görürsünüz, eğitimcilikten zerre miskal nasibini almamış bir insanın bağırıp çağırmalarını nasıl kabullenirsiniz. bu çocuğa yapması gereken bir anne şevkati gösterip onu teskin etmek, o çocuğun o yaşta öz güvenini yerle yeksan etmek bütün anadolu çocuklarının kaderiydi bir dönem, öz güveni kaybolmuş, nufus müdürlüğüne bile ilk gittiğinde dizlerinin bağı çözülen ezgin anaodulu insanı. işte bu mantık yüzünden 80 sene bu ülkeyi birileri yönetti ama yorumcuların çoğu halen birşey anlamamış bu davranışı destekliyor.
    Cevapla
  • şinasi 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen hakkında ilgililer ve uzmanlar gereken yorumları zaten yapmışlar/yaparlar. Ama benim dikkatimi çeken, o görüntüyü çeken 6-7 yaşlarında bir çocuk mu? Yani önceden bu durumlar için eğitilmiş birisi gibi ustaca çekmiş. E bunun da ön hazırlığı olmalı. Çünkü anlık bir gelişmede böyle çekim yapmak o yaşta çocuğun aklına gelme ihtimali çok düşük. O zaman belli ki bu ağlama olayı ve öğretmenin diyalogları uzun süreli bir olay. Son seferde de kameraya alınarak ifşa edilmiş. Umarım herkes kendine düşen hisseyi alır, adalet de doğru tecelli eder.
    Cevapla
  • kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Aileler cocukları iyi yetiştirip terbiye vermesi lazım öğretmende bi ailedir.Fazla abartmamak lazım
    Cevapla
  • Tekin 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle görünen çocuğun ailesi ,onu okul fikrine iyi adapte edememiş bu görünüyor.İkincisi ,öğretmen ne kadar zamandır aynı çocukla uğraşıyor bu belli değil ki bu öğretmeni haklı çıkarmaz.Alışma sorunu olan çocuğun hemen sınıf öğretmenine yönlendirilmesi sorunu belki çözerdi ama o da olmamış. Ve en önemlisi bu videoyu çeken kim ve video çekmek nerden aklına gelmiş ,eğer ailesi tarafından bu konuda yönlendirilmemişse tabii. Şimdi soruyorum size o sınıfta öğretmen olsanız ve ailesi tarafından okula layıkı ile hazıarlanmamış bir çocuk sınıfınızda olsaydı nasıl davranırdınız.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    ne demek ailesi tarafından okula layıkıyla hazırlanmamış? ailesi eğitimci mi uzmanlık alanı bu mu? bu iş eğitimcilerin görevi bu çocuğu motive etmekte eğitimcilerin görevi, tabi bu ülkede kamu kurumlarında eğitimcilik böyle değil, gidip bir sendikaya üye olursun, istediğini yaparsın bir sorun olursa sendika milli eğitimin başını şişirir sonuç da çıkmaz. ben oğlumu özel okula gönderdim giderken yerleri tırmaladı, aynı gün çocuğu nasıl yaptılarsa motive ettiler ertesi gün koşa koşa gitti, benim çocuğumun böyle bir hakkı varsa garibanın çocuğunun niye yok, niye böyle eziliyor?
    Cevapla
  • Hüseyin Mırık 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık öğretmenlerin üzerine bu kadar gitmeyin evde iki çocuğunda baş edemeyip çocuğuna bağırıp gerektiğinde şiddet kullanan anne, başkasının çocuğuna bağırmasına tahammül edemiyor, öğretmen ne yaptın. okullar açılalı bir ay oldu yerlerde yatan ağlayan çocuklar öğretmeninde bir sabrı var. Öğretmen ne yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu