Sadakataşı bir yılda 1100 su kuyusu açılışı gerçekleştirdi

Geri kalmış ve yardıma muhtaç coğrafyalarda yardım faaliyetleri sürdüren Sadakataşı Derneği, son bir yılda 1100 su kuyusu açılışı gerçekleştirdi.

Sadakataşı bir yılda 1100 su kuyusu açılışı gerçekleştirdi
Sadakataşı bir yılda 1100 su kuyusu açılışı gerçekleştirdi
GİRİŞ 28.09.2021 01:19 GÜNCELLEME 28.09.2021 01:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başta Afrika olmak üzere dünyanın birçok noktasında su kuyusu açılışlarını gerçekleştiren Sadakataşı son bir yılda 1100. su kuyusunun açılışını Çad’da gerçekleştirdi. 

Yetersiz alt yapı hizmetleri, kuraklık, düzensiz yağışlar, kirli ve durağan sular gibi nedenlerden kaynaklanan hastalıklardan dolayı her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Temiz suya ulaşmada yaşanan zorluklar insanların gündelik ihtiyaçlarıyla birlikte tarım ve hayvancılık olanaklarını da engelliyor. Su problemi yaşayan coğrafyalarda su kuyusu projeleri sürdüren Sadakataşı Derneği son bir yılda 1100 kuyunun açılışını gerçekleştirdi. 

1,6 milyon kişi temiz suya kavuştu 

Kurulduğu tarihten itibaren 2770 su kuyusu açılışı gerçekleştiren Sadakataşı Derneği bugüne kadar 1,6 milyon insanı içilebilir temiz suya kavuşturdu. Hizmete giren su kuyuları insanların içme suyu ile gündelik ihtiyaçlarını karşılarken tarım ve hayvancılık gibi ticari faaliyetlere de destek oluyor.

Nerelerde su kuyuları açıldı? 

Sadakataşı Derneği bugüne kadar Bangladeş, Benin, Burkina Faso, Çad, Endonezya, Gana, Hindistan, Kamerun, Kenya, Mali, Nepal, Nijer, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Togo ve Uganda’da su kuyusu açılışları gerçekleştirdi.

Destek olmak için

Derneğin başlatmış olduğu su kuyusu kampanyasına destek olmak için SUKUYUSU yazıp 2989’a sms göndererek 10 TL destek olabilirsiniz. Banka hesap numaralarına www.sadakatasi.org.tr adresinden ulaşabilir, detaylı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı dernek telefonunu arayabilirsiniz. 

YORUMLAR 5
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizden razı olsun bende yardım ettim Allah kabul etsin.
    Cevapla
  • Zek 2 yıl önce Şikayet Et
    20 30 metreden su çıkarıyorlar, yüzeydeki kirlilikler tekrar bu suya karışıyor. 2 sene sonra gidin bir çoğundan su bile akmıyor. mesele nicelik değil nitelik....
    Cevapla
  • musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sizlerden razı olsun . Hayrınız kabul olsun
    Cevapla
  • Sacit 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ebeden razı olsun nekadar guzel
    Cevapla
  • erol rumeli 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc. Razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!