Bakan Koca'dan HES kodu iddiasına yalanlama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HES kodunun kaldırılarak yerine aşı kartı isteneceği iddiasını yalanladı.

GİRİŞ 28.09.2021 07:41 GÜNCELLEME 30.09.2021 05:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesinde Nuray Babacan iddiasıyla yayımlanan haberde, pandemide kış planının devreye gireceği ve bu kapsamda iki önemli adım atılacağı iddia edilmişti.

Bu adımlardan birinin aşı teşviki, diğerinin ise HES kodunun kaldırılması olduğu öne sürülmüştü.

Hürriyet'teki haberde, "Yapılan toplantılarda uzmanların, HES kodu zorunluluğu olan her yere, aşı kartı zorunluluğu getirilmesini istediği öğrenildi. Lokantalar, kafeler ve AVM'ler dahil olmak üzere kapalı mekanlar için bu şartın uygulanması talep ediliyor. Uzmanlar, büyük şehirlere dönüşün tamamlandığını, üniversitelerin de açılmasıyla, ardışık vaka etkisinin Ekim 15'de görüleceğini belirtiyorlar" ifadeleri kullanılmıştı.

BAKAN KOCA'DAN YALANLAMA

Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısından sonra yaptığı açıklama bunun doğru olmadığı şu cümlelerle açıkladı:

"Birtakım mecralarda yeni dönemde aşı kartı isteneceği iddia edilmiştir. Bakanlığımızın yurt içinde HES kodu uygulaması dışında bir uygulaması yoktur. Bildiğiniz gibi birçok müesseseye girişte HES kodu uygulamamız bulunmaktadır. HES kodu ile giriş yapılan yerlerde zorunlu kontrol Riskli kişilerin dolaşımda olmamasını hedef almaktadır. Bunlar, aktif hasta ya da aktif temaslı kişiler ile sınırlıdır. HES kodu kişilerin riskli ya da çok riskli olduğunu, aktif hasta olup olmadığını, aktif temaslı olup olmadığını, son 72 saat içinde PCR negatif olup olmadığını ve aşılı olup olmadığı bilgisini içermektedir. Kurum ve müesseseler HES kodundan hangi bilgileri sorgulamak isterlerse sorgulayabilmektedir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • Aşçı 2 yıl önce Şikayet Et
    Zorla aşı olmaz olmaz olmaz
    Cevapla
  • dfdfdf 2 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılıyorki hükümet kendinin sonunu getiriyor millete dayatmayı bırakın artık fazlada güvenmeyin bu komisyona sonra sizi yıpratmak isteyenler olabilir. milleti rahat bırakın ortada birşey yok hastalıkher zaman var grip olan corena nasıl işse kış gelyor grip artacak tabi corena artacak diyecekler kimse inanmıyor artık
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir. (Bakara Suresi, 153)
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala önlem diyorlar serhat fındık hocanın karşısina cikinda tartışın .
    Cevapla
  • G.Osman PAŞAOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla zorlanmalı olarak okudum. Düzeltiyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak