EGET Vakfı 9 ay boyunca öğrencilere aylık 400 TL burs verecek! Burs başvuruları başladı...

EGET Vakfı, 4 yıllık lisans programlarında yükseköğrenim almaya hak kazanan veya ara sınıfta eğitimlerini sürdüren öğrenciler için burs yardımı yapılacağını açıkladı. Kasım ve Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca burs yardımı gerçekleştirilecek. Diğer vakıf ve kurumlardan burs alanlar başvuru yapamazken KYK kredisi alanlar başvuru yapabilecek. İşte, 2021 EGET burs başvuru şartları ve tarihleri...

EGET Vakfı  9 ay boyunca öğrencilere aylık 400 TL burs verecek! Burs başvuruları başladı...
EGET Vakfı 9 ay boyunca öğrencilere aylık 400 TL burs verecek! Burs başvuruları başladı...
GİRİŞ 01.10.2021 09:39 GÜNCELLEME 02.10.2021 15:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KYK burs ve kredi başvurularının henüz başlamamış olması nedeniyle alternatif burs veren kurumlar ve vakıflar öğrenciler tarafından merak ediliyor. EGET Vakfı bu yıl öğrencilere karşılıklı olarak burs yardımı yapacak. Burslardan sadece T.C. vatandaşları yararlanabilirken adayların müracaat için gerekli başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. İki yıllık üniversitelerden 4 yıla geçiş yapanlar, ara sınıfta eğitim alanlar, üniversiteye yeni kayıt yaptıran adaylar başvuru yapabilirler. Burs verilecek öğrenciler, mal varlığı ve gelir durumuna göre seçilecek. Vakıf üniversiteleri, açık öğretim, ve uzaktan ile özel üniversitelerde eğitim alan öğrenciler başvuruda bulunamazlar. Peki 2021 EGET Vakfı burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte başvuru tarihleri ve şartları...

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları Ekim'de başlıyor mu? GSB 2021-2022 başvuruları bu yıl...KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları Ekim'de başlıyor mu? GSB 2021-2022 başvuruları bu yıl...

2021 EGET Vakfı Burs Başvuruları Ne Zaman?

EGET Vakfı burs başvuruları 17 Eylül tarihi itibariyle alınmaya başlandı. Lisans öğrencileri 30 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Burs almaya hak kazanan öğrencilere Kasım-Haziran ayları arasında 9 ay boyunca geri ödemeli olarak 400 TL burs yardımı yapılacak.

Burs Başvurusu Yapacak Adaylar Dikkat!

EGET Vakfı burs ödemeleri geri ödemeli olarak gerçekleştirilecektir. Burs almaya hak kazanan öğrenci mezun olup çalışmaya başladıktan sonra aldığı tutarı herhangi bir faiz işlemeden EGET Vakfı'na bağışlamayı kabul edecek.

EGET Vakfı Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakfın burs başvuruları internet üzerinden belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek. EGET resmi internet sayfasına giriş yapan öğrenciler T.C. kimlik numarası, Ad, Soy ad, Doğum yeri, doğum tarihi, iletişim bilgilerini içeren başvuru formunu doldurarak müracaat edebilir. Gerekli bilgilere ulaşmak isteyen öğrenciler buradan yardım alabilirler. 

Kimler Burstan Yararlanamaz?

  • Yabancı uyruklu öğrenciler.

  •  Başka bir özel ya da resmi kurumdan burs alan öğrenciler. (Kredi ve

  • Yurtlar Kurumu’ndan kredi veya burs alanlar ile %40’ın üzerinde engeli bulunup da bir başka kurumdan burs alan öğrenciler ve yakınlarından nafaka alanlar aday olabilir.)

  •  Polis Akademisi ve askeri okul öğrencileri.

  • Olağan eğitim süresi içinde programı tamamlayamayan öğrenciler.

  • Vakıf üniversiteleri, açık öğretim fakülteleri, uzaktan eğitim programları ve

  • Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışındaki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler.

Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

  • Türkiye’de lisans düzeyinde öğrenim görmek.

  • Vakıf Burs Yönetmeliği amaçlarına uyan bir kişilik sahibi olmak.

  • Sabıka kaydının bulunmaması ve devam edilen öğretim kurumundan disiplin cezası almamış olmak. (Disiplin cezası alması durumunda bursun devam edip etmeyeceği Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.)

  • Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak.

  • Burstan yararlanabilmek için yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak.

  • Ara sınıflar için, genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 notunu tutturmuş ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak.

  • İki senelik meslek yüksekokulundan dikey geçiş sınavı ile 4 senelik üniversite programına geçen öğrenciler de EGET Vakfı bursuna başvurabilirler.

  • EGET Vakfı Yönetim Kurulu’nun onaylayacağı bir kurum ya da sivil toplum kuruluşunda, yılda 3 (üç) gün, bir sosyal sorumluluk projesinde çalışmayı kabul etmek.

YORUMLAR 2
  • Glm 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı üniversite okuyana destek resmen kredi veriyorsunuz burs demeyin bari
    Cevapla
  • pusula 2 yıl önce Şikayet Et
    geri ödemeli burs mu olur ? onun adı kredidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil