Polisin dikkati sayesinde, emekli vatandaş 75 bin lirasını kurtardı

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde polis ekiplerinin dikkati, işçi emeklisinin telefon dolandırıcılığı mağduru olmasının önüne geçti.

Polisin dikkati sayesinde, emekli vatandaş 75 bin lirasını kurtardı
Polisin dikkati sayesinde, emekli vatandaş 75 bin lirasını kurtardı
GİRİŞ 29.09.2021 20:05 GÜNCELLEME 29.09.2021 23:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İlçede yaşayan Mevlüt A'yı (52) telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, banka çalışanlarının, kimliğini kullanarak bankadan para çektiğini ve operasyonla zanlıların yakalanacağını söyleyerek, "Bolvadin Cumhuriyet Savcısının hesap numarası" diye verdiği hesaba 75 bin lira yatırmasını istedi.

Mevlüt A'ya bankadan kredi çekmesini söyleyen dolandırıcı, "Krediyi çektikten sonra makbuzun yanına da iki nokta koy. Biz ondan sonra zanlıları yakalamak için bankaya operasyon düzenleyeceğiz. Sen de belirli bir süre emniyet ile adliyenin arasında dolaş, operasyonun ardından parayı da savcının hesabına yatır. Zaten o para devletin." dedi.

Dolandırıcının isteğine göre bankadan krediyi çeken Mevlüt A, daha sonra ilçe emniyet müdürlüğünün önünde el salladı. Tavırlarından şüphelenen polis, Mevlüt A'nın yanına geldi.

Herhangi bir sıkıntısı olup olmadığı sorulan Mevlüt A, elindeki poşeti göstererek, "Bolvadin Cumhuriyet Savcısının hesabına 75 bin lira yatıracağım. Benim kimliğin fotokopisini kullanmışlar. Bana da bankadan 75 bin lira para çekmemi söylediler." diye yanıt verdi.

Dolandırıcılık olayı olduğunu anlayan polis ekipleri, Mevlüt A'yı emniyete davet ederek, durumu anlattı.

Telefon dolandırıcısı hakkında şikayette bulunan Mevlüt A, daha sonra bankaya giderek çektiği parayı iade edip kredisini iptal ettirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Mustafa ÖZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Polisimiz'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Allah, hepsini korusun.
    Cevapla
  • yaşamak güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    ya bu dolandırıcılar neden beni aramıyorlar söyleyeyim çünkü bankada param yok.bunların bankalarda ortakları var hesaplara bakıp kimin yüksek parası varsa bunlara adresine kadar bildiriyorlar sonra da parayı kırışıyorlar.
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    ne alakası var kredi çektirmişler okuduğunu anlamıyomusun
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    bu millet ne zaman uyanacak anlamıyorum.
    Cevapla
  • Sencer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dolandırıcılık işiyle uğraşan vatandaşı ve devleti dolandıranları yakala kurşuna diz bak ortada bu işi yapan bir kişi kalıyormu. Avrupa birliğine gireceğiz diye kanunları değiştire değiştire caydırıcılığı kalmadı sokaklar dolandırıcı kasapçı kaynıyor.
    Cevapla
  • Figan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamamda dolandırıcılar yakalanamadımı..! Asıl icraat o...! Kac kişinin daha canını yakacaklar kim bilir..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı