Otomobil jantı sipariş verdi gelen kargo ile şaşkına döndü! Mahkeme satıcıya cezayı kesti

Bolu'da, internet üzerinden 1500 liraya anlaştığı Bayram Yılmaz'a (40) otomobil jantı yerine banyo musluğu gönderen Taner Kırıcıoğlu, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıl 4 ay hapis ile 2 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı.

Otomobil jantı sipariş verdi gelen kargo ile şaşkına döndü! Mahkeme satıcıya cezayı kesti
Otomobil jantı sipariş verdi gelen kargo ile şaşkına döndü! Mahkeme satıcıya cezayı kesti
GİRİŞ 01.10.2021 10:16 GÜNCELLEME 01.10.2021 10:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yılmaz, "Resmen benimle dalga geçildi, içime sindiremiyorum. Giden parama mı yanayım, çok isteğim ve gönderilmeyen jantlara mı yanayım?" dedi.

Olay, geçen yıl Gerede ilçesinde meydana geldi. Pasta imalatı yapan Bayram Yılmaz, sosyal medyada otomobiline uygun jant seti satıldığını gördü. Satıcı ile iletişime gelen Yılmaz, 1800 TL olan 4 jant için 1500 TL'ye anlaştı. Yılmaz, jantların ücretini Taner Kırıcıoğlu isimli satıcıya yolladı. Jantları almak için kargo firmasına giden Bayram Yılmaz, kutuyu açtığında banyo musluğuyla karşılaştı ve iade etti.

Satıcıya ulaşamayan Yılmaz, bunun üzerine savcılığa başvurdu. Soruşturma kapsamında Kırıcıoğlu hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz sanık Kırıcıoğlu katılmadı, mağdur Yılmaz ise hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Kırıcıoğlu'nun 3 yıl 4 ay hapis ile 2 bin 500 TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mağdur Bayram Yılmaz

'İNSANI ÇOK GÜZEL KANDIRIYORLAR'

Duruşmanın ardından konuşan Bayram Yılmaz "Sosyal medyadan arabam için jant konusunda biriyle anlaştık. 1800 lira demişti, 1500 liraya anlaştık. 'Sana 200 lira kargodan indirimli fiyattan gönderirim' dedi. Kargodan banyo musluğu geldi. Kargocuya gittim, küçük bir kutu vardı, açtım, şoke oldum. Bana dalga geçer gibi banyo musluğu göndermiş. Kargocu da 'Ben bilmiyorum' dedi. Ben de kargoyu geri gönderdim. Kargoyu ayrıca karşı ödemeli göstermiş. Telefonlarımı açmadı, beni de engelledi" dedi.

Kandırıldığını söyleyen Yılmaz "Böyle insanlara inanmayın, kanmayın. Mağdurum, kimse olmasın. 1500 lirasında değilim ama insanlar mağdur olmasın. Emekçi adamım, kendisine inandım. Bunların işi bu. İnsanı çok güzel kandırıyorlar. Resmen benimle dalga geçildi, içime sindiremiyorum bu durumu. Giden parama mı yanayım, çok istediğim ve gönderilmeyen jantlara mı yanayım?" diye konuştu.
 

YORUMLAR 9
  • ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    hukuk islemiyor maalesef kimsede Allah korkusu yok ibretlik cezalar gelmeli artık
    Cevapla
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    sürekli internet satışlarından dolandırılma haberleri yapılıyor ve haberde dolandırılan kişiler başkalarını uyarıyor. uyarmayı seviyoruz ama uyaranları dinlemeyi hiç sevmiyoruz.
    Cevapla
  • ERTUĞRAN DURAN 2 yıl önce Şikayet Et
    ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR.Hz.Muhammed (sav)
    Cevapla
  • arzıncan 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşın söylediği gayet net ama tabi hadisi şerifleri kaynagıyla belirtme ve tam söylemeye dikkat etme o da güzel fakat Efendimizin söylediğini de kendince açıklamaya çalışmak hatta yetmez bide bunlar bunlar da var o söylememiş ben söyleyiveriyim demek düzeltilemeyecek kadar yanlış. (bilmek) geldiği son nokta
    Cevapla
  • fvf 2 yıl önce Şikayet Et
    “…Bizi aldatan, bizden değildir.” (M283 Müslim, Îmân, 164) Hadisin doğrusu. Tabi bu başka dinden olanları aldatabileceğin anlamına gelmiyor, yanış anlaşılmasın
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada mağdur olan kişinin bir suçu yok. maalesef ülkemizde hırsızlık ve dolandırıcılık suç sayılmadığı için böyle olaylar çok yaşanıyor...
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    2500 tl yi kime ödeyecek dolandırıcı? mahkemeye mi adama mı?
    Cevapla
  • skocbrite 2 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye ödeyecektir Allah bilir. on yıl önce telefonum çalındı 5 ay sonra imei numarasından ulaşmışlar, neymiş telefonu alan kişi hırsızlık malı olduğunu bilmiyormuş dava açmalıymışım. Hey Allahım ya kendi telefonumu almak için dava açacağım ben ankaradayım telefon ve dava açacağım yer istanbulda böyle adalet olur mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...