Okullar kapanacak mı? 2021 Okulların kapanacağı tarih belli oldu! MEB yüz yüze eğitime ara…

Vaka sayılarında yaşanan yükselişin ardından gözler okullar için alınacak yeni kararlara çevrildi. 6 Eylül’de İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı. Hafta sonu eğitim, ikili eğitim ve ders saatlerinin azaltılması gündemdeyken MEB 5 bin 900 sınıfın eğitime ara verip tekrar başlandığı duyurdu. Bu gelişmelerin ardından aileler okullar tekrar kapanacak mı? sorusuna yanıt ararken okulların ara vereceği tarihler belli oldu…

Okullar kapanacak mı? 2021 Okulların kapanacağı tarih belli oldu! MEB yüz yüze eğitime ara…
Okullar kapanacak mı? 2021 Okulların kapanacağı tarih belli oldu! MEB yüz yüze eğitime ara…
GİRİŞ 08.10.2021 08:31 GÜNCELLEME 12.10.2021 17:36
Bu Habere 272 Yorum Yapılmış

Ekim ayı itibariyle hava sıcaklıklarının düşmesiyle uzman isimler vaka sayılarında artış olabileceğine dair beklenti içinde olduklarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde okulların açık olmasının vaka sayılarına etkisinin olduğunu ifade etmişti. 0-17 yaş grubunda vaka sayılarının bir kat arttığını ifade eden Bakan, bu rakamların yoğum bakım ve hastaneye yatış oranlarına etki etmediğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’de toplam 71 bin 320 okulda yüz yüze eğitim verildiğini duyurdu. Vaka ve temas çıkan sınıflarda 14 gün boyunca karantinaya gidilerek dersler uzaktan işleniyor. Okula giden öğrencileri için endişelenen veliler okullar kapanır mı, kapanıyor mu? sorusuna cevap ararken okulların eğitime ara vereceği tarihler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte yapılan son açıklamalar ve yaşanan gelişmeler...

VGM İlköğretim, ortaokul ve lise öğrencileri burs başvuruları başlıyor! İşte burs başvuru şartları ve tarihler!VGM İlköğretim, ortaokul ve lise öğrencileri burs başvuruları başlıyor! İşte burs başvuru şartları ve tarihler!

2021 Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre  2021-2022 eğitim öğretim yılında okullar birinci ara tatil kapsamında 12 Kasım 2021 tarihinde kapanacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 15-19 Kasım tarihinde ilk ara tatili yapacak. Hafta sonu, Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere ara tatil 9 gün sürecek. 

Öğrencilerin deyimiyle 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Okullarda birinci dönem 21 Ocak'ta karnelerin alınmasıyla sona erecek. Öğrenciler hafta sonları dahil olmak üzere 16 gün tatil yapacak.

Okullarda ikinci dönem 7 Şubat tarihinde başlayacak. İkinci dönem yapılacak ara tatil 11-15 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran'da son bulacak. Öğrenciler yılsonu başarı notlarını içeren karnelerini bu tarihte alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 eğitim yılı Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış törenine katılarak eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Eylül ayından itibaren okulların açık olduğunu hatırlatan Erdoğan, 71 bin okulun açık olduğunu ifade ederken sadece 2 okulda karantina uygulaması yapıldığı bilgisini paylaştı.

Yüz yüze eğitimin devamına ilişkin " Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz." diyen Erdoğan, Eylül ayının başından itibaren okul öncesi, ilkokul ve liselerin hepsini açtık. " diyerek sözlerini noktaladı.

Vaka Nedeniyle 5 bin 900 Sınıf Eğitime Ara Verdi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı programda eğitim gündemine ilişkin merak edilen konularda bilgilendirme yaptı. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimde şu ana kadar 5 bin 900 sınıfın eğitim öğretime ara verdiğini belirten Özer, kapatılan sınıfların tekrar eğitime başladığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, vaka ve temas nedeniyle eğitime ara verilen sınıflarda 14 gün karantina uygulayarak uzaktan eğitim veriyor.

"Toplumun Buna Alışması Lazım"

Açıklamasının devamında 71 bin 320 okul olduğunu dile getiren Bakan, az derslikli okul sayısının yüksek olduğunu belirtti. İki tane okulun vaka nedeniyle kapandığını söyleyen Özer " Bir tanesi özel öğretim kurumu, anaokulu 6 derslikli, bir tanesi de spor lisesi, 3 dersliği var. 3 derslik kapandığı için okul kapandı ama 14 gün sonra açılacak. Toplumun buna alışması lazım, vaka artışı olabilir, okullar kapanabilir, önemli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesidir." dedi.

"Okullar Kapalı Olsaydı Vaka Sayısı Çok Daha Fazla Olacaktı"

Şu anki vaka sayısının alarm verecek düzeye ulaşmadığını hatırlatan Bakan, bu sebepten ötürü okulları kapatmayacaklarını söyledi. " İnanıyorum ki Türkiye'de eğer okullar kapalı olsaydı, bugünkü vaka sayılarından çok daha fazla vaka olacaktı." diyen Özer, Kasım ayından sonra öğrencilerin öğrenme kayıplarına yönelik destek paketlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacağını söyledi. Dijital eğitimden, yüz yüze eğitime geçişin öğrencilerde şok etkisi yarattığının altını çizen Özer, öğretmenler içinde alışma sürecinin olduğunu belirtti. 

0-17 Yaş Arası Vaka Sayısı Arttı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açık kalmasının ardından 3 haftalık vaka sayısına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Okulların açık kalmasıyla 0-17 yaş vaka sayısının bir kat daha arttığını vurgulayan Bakan " Ortalama aktif vakamız şu an 400 bin. Dörtte biri 0-17 yaş grubunda. Yüzde 25 oranında. Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı. " dedi. Bu vaka sayılarındaki artışın hastane yatış oranına %10 yansıdığını belirten Fahrettin Koca " Yoğun bakım ve entübe sayılarına yansımadı. Dolayısıyla bu anlamda tedirgin olabilecek bir durum yok." ifadelerini kullandı.

Vakaları yakından takip ettiklerini belirten Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak ikili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesi ve okulların her haliyle açık kalmasını düşündüklerini ifade etti. Bakan Koca açıklamasının devamında sadece İlkokul, ortaokul ve liseler için değil üniversiteler içinde aynı şekilde düşündüklerini belirtti.

Havaların Soğuması Vaka Sayılarını Arttırır Mı?

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte hava sıcaklarında hissedilir derecede düşüşler yaşandı. Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş ile birlikte vatandaşların kapalı alan tercihleri artış gösteriyor. Kapalı ortamlarda fazla vakit geçirilmesi durumunda virüsün yayılma tehlikesi artıyor.  Uzman isimler bu süreçlerde özellikle kafe, restoran, yemekhane gibi alanlarda sosyal mesafe ve maske ikilisine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Okullarda ise ortak kullanım alanlarından olan kantin, spor salonu ve yemekhane gibi alanlarda öğrenciler için gerekli tedbirler şimdiden alınmaya başlandı.  Uzmanlar havalar tam anlamıyla soğuyana kadar vatandaşların açık hava tercihlerin devam etmesi yönünde açıklamalar yaptı. İşte son 10 güne ait vaka sayıları;

Tarih  Test Sayısı Vaka Sayısı
5 Ekim 355.564 29.802
4 Ekim 352.214 28.810
3 Ekim  348.462 27.351
2 Ekim 352.162 27.973
1 Ekim  356.352 28.873
30 Eylül 357.853 29.104
29 Eylül 355.442 29.386
28 Eylül 356.661 28.892
27 Eylül 353.324 27.188
26 Eylül 341.221 25.861
YORUMLAR 272
  • Yavuzhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin. Bu yıl böyle devam edecek. Maaşallah herkes de ne kadar bilgili. Ağzı olan konuşuyor..
    Cevapla
  • Manolya 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların sağlığı bu denli hafife nasıl alınıyor nasıl duyarsızlık
    Cevapla
  • Mehmet baykuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sınıfta 1 vaka cikmasina rahmen sinifi kapatmiyorlar ders saatimiz 30 dk olmasi gerekirken 40 dakika ders isliyoz sosyal mesafe vb. Hiçbir şey yok bahcilar Ziya Gökalp ortaokulu
    Cevapla
  • Emel 2 yıl önce Şikayet Et
    7 sınıf ve 5 sinif 2 öğrencim var ..secmeli ders yapmışsınız bütün sınıflar karma oluyor..bulasmicaksada secmeli derslerde muhakkak bulaşsın mi istiyorsunuz...her sınıftan öğrenci var bunun önüne geçmeli sistem..
    Cevapla
  • Aile 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim olması şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü