Ders saatleri azaltılacak mı? MEB Bakanı Özer açıkladı! Tüm okullarda ders saati düşürülmeyecek...

Milli Eğitim Bakanı, Mahmut Özer CNN Türk televizyonunda " Gece Görüşü" programına katıldı. 6 Eylül'de başlayan ve devam eden yüz yüze eğitime ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Özer, ders saatlerine ilişkin aldıkları kararı açıkladı. 81 ildeki yöneticilere ve 1.2 milyon öğretmene güncel bilgilendirmelerin yapıldığını hatırlatan Özer, ders saatinde değişiklik yapılmasının şartları olduğunu belirtti. Peki dersler 30 dakika mı yapılacak? Hangi illerde ders saati azaltılacak? İşte MEB Bakanı Özer'in yaptığı açıklamalar...

Ders saatleri azaltılacak mı? MEB Bakanı Özer açıkladı! Tüm okullarda ders saati düşürülmeyecek...
Ders saatleri azaltılacak mı? MEB Bakanı Özer açıkladı! Tüm okullarda ders saati düşürülmeyecek...
GİRİŞ 04.10.2021 10:01 GÜNCELLEME 04.10.2021 10:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Eğitim gündemine ilişkin yapılan yeni açıklamalar veliler ve öğrenciler tarafından can kulağıyla takip ediliyor. Okul bazlı kararların alınacağı 2021-2022 eğitim öğretim yılında il ve ilçelerde yaşanan gelişmelere göre yeni tedbirler hayata geçirilecek. Milli Eğitim Bakanı, dün akşam katıldığı televizyon kanalında ders saatlerinin değişip değişmeyeceği sorusuna net bir şekilde cevap verdi. Kendisinin de illeri ziyaret ettiği ve uygulamaları takip ettiğini belirten Özer, tereddüt edilen konularda o anda karar verdiklerini ifade etti. Sürecin çok pozitif şekilde ilerlediğini kaydeden Özer, öğrenci, veli ve öğretmenlerin memnuniyetine vurgu yaptı. Yüz yüze eğitimde 3. hafta geride bırakılırken derslerin 30 dakika olup olmayacağı ise tartışmalara neden oldu. Peki ders saatleri düşürülecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili aldığı o karar...

Okulların kapanacağı tarih belli oldu! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitime ara...Okulların kapanacağı tarih belli oldu! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitime ara...

"Tüm Okullarda Ders Saati Azaltılmayacak"

Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı programda ders saatlerine ilişkin alınan kararın detaylarını açıkladı. Kalabalık sınıfların bulunduğu yerlerde ders saat süresinin kısalma yetkisi valilik, kaymakamlık ve il milli eğitim müdürlüklerinde olacak. Yetkili kurumlar gerek görmeleri durumunda ders saatlerinde değişikliğe gidebilecek. Mahmut Özer konuyla ilgili açıklamasında ise " Öyle bir beklenti olmasın: Tüm okullarımızda bir anda ders saatin süresini azaltıyoruz, 30 dakika.' öyle bir şey yok." dedi.

Alınan kararların koordinasyonlu bir şekilde işlediğini belirten Özer, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının sahada olduğunu ifade ederek mümkün olduğu kadar illeri ziyaret ettiğini söyledi.  Yüz yüze eğitimin %99'un üzerinde devam ettiğini sürdüren Özer, okulların açılmasıyla vaka sayılarının toplumda arttığı iddiasının bilimsel hiçbir dayanağı olmadığını söyledi.

İki Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Sınıf Kapatılıyor!

İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitimde 3. haftalık verilere göre 5 bin 900 sınıfta eğitim öğretime ara verildi. Milli Eğitim Bakanlığı, pozitif iki vakanın çıktığı sınıflarda eğitime ara veriyor. Bu süreçte öğrenciler yalnız bırakılmazken pasif canlı sınıf uygulaması ile öğrencilere öğretmenleriyle birebir ders imkanı tanınıyor. Öğrencilerin canlı sınıf uygulamasına katılabilmesi için tabletler bakanlık tarafından sağlanıyor. 

Vakalar Anlık Olarak Takip Ediliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile okullarda yaşanan vakalar anlık olarak takip ediliyor. MEB Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada geliştirdikleri "Elektronik Takip Sistemi" ile birlikte okuldaki aşılı çalışanları, PCR yaptırması gerekenleri, vaka durumunu kapatılan sınıf sayısı, kapatılan okul sayılarını anlık olarak takip ettikleri söyledi.

"Okullar Kapanmayacak"

Koronavirüs günlük tablosunda tespit edilen her 4 vakadan birisinin 17 yaş altı çocuklar olmasının yeniden bir kapanma getirip getirmeyeceği sorusuna Bakan Özer, net bir şekilde yanıt verdi. " Kesinlikle hayır" diyerek sözlerine başlayan Özer " Bizim geliştirmiş olduğumuz bu sistematik, okul kapatmayı değil sınıf kapatmayı gerektiriyor yani vaka bazlı olarak süreci yönetiyoruz.

Toplumda şu anda en güvenli olan yerler okullarımız çünkü kuralların uygulandığı, sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin değil velilerin de birebir takip ettiği, bu kadar denetimin olduğu başka bir toplumsal mekân yok." diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 14
  • Talip Gençalioğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Orta ağır zihinsel ve otistik öğrencilerin okuduğu özel eğitim okullarında derslerin 30 dakika olması gerekir diye düşünüyorum. Maske ve mesafe kuralını tam olarak uygulamak gerçekten mümkün değil.
    Cevapla
  • Sea 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu pandemiyi millet tatil fırsatı görüyor grip olunca her yeri kapatıyormusunuz. Artık aşı da var çok korkan aşını olsun.
    Cevapla
  • Mehmet Tok 2 yıl önce Şikayet Et
    Dersler 30 dakika olsun ne olur maskeden patlıyoruz
    Cevapla
  • SONGÜL 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatil yapmaya gelince koronayı düşünen yok eğitim denince mi aklınıza geliyor. Teşekkürler bakanım yatmaya çalışanlara ister öğrenci ister öğretmen fırsat vermeyin.
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğrus söyledin
    Cevapla
  • SONGÜL 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açık olmaya devam etmeli. Öğrenciler uzaktan hiçbir şey öğrenmemiş. Okulların kapatılması artık düşünülenez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri