Meclis onay verdi! İmamoğlu veto etti

İBB Başkanı İmamoğlu, Beykoz Millet Bahçesi projesini meclis onay verdiği halde veto ederek engelledi

Meclis onay verdi! İmamoğlu veto etti
Meclis onay verdi! İmamoğlu veto etti
GİRİŞ 02.10.2021 17:57 GÜNCELLEME 02.10.2021 17:57
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Beykoz Belediyesi, Ortaçeşme Mahallesi sınırları içindeki tarihi Beykoz Çayırı'nın "Millet Bahçesi" olması için bir proje geliştirdi.

Hazırlanan proje için imar değişikliği teklifi eylül ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis gündeminde oy çokluğuyla kabul edildi. Her fırsatta engellendiğini iddia eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise meclis onay vermesine rağmen, projeyi veto ederek engelledi.



BELEDİYEDEN VİDEOLU YANIT

Beykoz Belediyesi ise resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda proje hakkında merak edilen soruları video ile yanıtladı. "Çayır bozulacak mı?" sorusuna cevaben "Mevcut çayır aynı kalacak. Hiçbir değişiklik yapılmayacak" denildi. "Çayırın büyüklüğü ne kadar?" sorusuna yanıt olarak ise "Mevcut çayırın büyüklüğü 38 bin metre kare düzenlemeden sonra 93 bin metrekare olacak" ifadeleri kullanıldı. "Nasıl düzenlemeler yapılacak?" sorusuna da şu açıklama yapıldı: "İzinsiz kullanılan kamu alanları düzenlenecek. Bu alanlar tekrar Beykoz halkına kazandırılacak."

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun veto kararına tepki gösterdi. Aydın, "Milletin olanı millete vermenin derdindeyiz! Her şeyin en güzeli hemşehrilerimizin olsun istiyoruz. Hayata geçirmek istediğimiz çalışmanın; Tarihi Beykoz Çayırı'nı daha da güzelleştirmek için olduğunu, gerekirse hemşehrilerimize tek tek anlatacağız" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun meclis kararına rağmen veto ederek engellediği Beykoz Millet Bahçesi projesi, ekim ayındaki meclis oturumunda yeniden oylamaya sunulacak. Proje mecliste tekrar görüşüldükten sonra karara bağlanacak. Meclis kabul ederse veto kararı yargıya taşınabilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 131
  • Sertr 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp den izin çıkmamıştır, o yüzden veto etmiştir
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce yorumlarınızı Türkçe yapın,herşey karşılıklı.
    Cevapla
  • Öskan 2 yıl önce Şikayet Et
    imam oğlu ve CHP turkiyeyi batırmak için elinden geleni yapıyorlar CHP vatan hayini bir partidir
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Somut delillerlen konuş gerçek hakiki kanıt sun laf olsun diye konuşma çamur at izi kalsın CHP T.C. kuran Atatürkün partisi bugün mevcut olan kurumları Türkiye nin gelişmesine katkıda bulunan kuruluşları bir bir Akp iktidarı ortadan kaldırmakta amaç ve niyet belli eski Türkiyeyi geliştiren kurumlara alerjileri var hazmedemiyorlar yeni Türkiyeti kendi arzu ve isteklerine göre şekillendirmenin gayreti içindeler açıkça gün gibi herşey ortada
    Cevapla
  • Cavat 2 yıl önce Şikayet Et
    AKP de sata sata birşey kalmadı torunların Türkiye İsrail in başkenti oldugunda şaşırmasın
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmeti yapmayani engelleyeni Savunan koruyan çıkacak neden savunuyor düşünmek gerek
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Halka verilecek halkın yararına olan bir hizmet İmamoğlu neden engelliyor tekrar meclise şunun karar çıkarsa imamoglunu yargıya havale edin dava açın hizmeti yapmayan bir belediye başkanını görevden uzaklaştırma li ama halk secmis görsün millet anlatın Beykoz halkina
    Cevapla
  • ebu 2 yıl önce Şikayet Et
    halkı bizde sokağa çıkaryalim diyelim. Ağaç için ortaliği birbirine katanlar yeşilliģin çogalmasina karşı çikmamali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı