CHP ve medyasının 'Mango' algısı patladı! Emine Erdoğan'a itibar suikastı

Emine Erdoğan'ın Yenişafak gazetesinde 2015 yılında yayımlanan bir röportajında 'Mangoyu kurutup saklayın' ifadeleri çarpıtılarak muhalefet ve fonladığı medya tarafından gündeme yeniden taşınarak çirkin bir algı operasyonuna kalkışıldı.

CHP ve medyasının 'Mango' algısı patladı! Emine Erdoğan'a itibar suikastı
CHP ve medyasının 'Mango' algısı patladı! Emine Erdoğan'a itibar suikastı
GİRİŞ 04.10.2021 12:28 GÜNCELLEME 04.10.2021 12:33
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

CHP'li isimler ve sosyal medya trollerinin hedefinde bu kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan vardı. Karalayacak bir konu bulmakta zorlanan CHP'liler, 2015 yılında yayımlanan bir röportajda Emine Erdoğan'ın sözlerinden alıntı yaparak itibar suikastına kalkıştı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, Erdoğan'ın 'Mango' sözlerinin tamamını köşe yazısında paylaşarak algı operasyonu gözler önüne serdi. Ahmet Hakan köşe yazısında, "Söz konusu röportajda Mali Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’la sohbet ederken ülkesinin mango cenneti olduğunu, ancak bu meyvenin çok kolay bozulduğunu, bu nedenle ihracat yapamadıklarını söylemiş. Emine Erdoğan da Mali Cumhurbaşkanı’nın eşine Anadolu’da elma, üzüm, incir, kayısı, erik gibi meyvelerin kurutulup geçim kaynağı olarak kullanıldığını anlatmış, ardından da “Mango kurusu yaparak ihracatı artırabilirsiniz” önerisinde bulunmuş." dedi.

Hakan'ın köşe yazısının devamı şu şekilde;

Yeni Şafak’taki ara başlık yapılan “Mangoyu, kurutup saklayın” ifadesinin öyküsü tam olarak bu.

Hep dedim, yine diyorum: Sosyal medyada her gördüğünüz şeyin üzerine atlamayın. Duvara toslarsınız.

CHP YALANA ATLADI

Bir önceki Mali Cumhurbaşkanının eşi Aminata Keita, 2015 yılında konuk olduğu Emine Erdoğan’a, ülkesinin mango zengini olduğunu ancak çabuk bozulmasından dolayı ihracatını yapamadıklarını söyledi. Bunun üzerine Emine Erdoğan "Mangoyu kurutup saklayın" önerisinde bulundu. Altı yıl önce yaşanan bu diyalog, Twitter’da Rapor isimli provokatif bir hesap tarafından "Erdoğan’dan vatandaşa tasarruf tavsiyesi: Mangoyu kurutup saklayın" şeklinde çarpıtıldı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal tarafından da manipülatif saldırıya dönüştürüldü.

MUHALİF MEDYA YAYDI

Bu yalan, CHP'li isimler tarafından yapılan paylaşımlar sonrası birçok muhalif medya organı tarafından da olayın gerçek yüzüne yer verilmeden haberleştirildi.

YORUMLAR 152
  • Doru 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu chp zihniyetini hala anlayamadı seçmenleri körü körüne oy veriyorlar bunlara
    Cevapla
  • Yassıadalı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bozuk olunca maya ne edep kalır ne haya.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlara bela okumaya gerek yok. Birebir belayla yaşıyorlar.
    Cevapla
  • Mücahid 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün öğrencilere burs verilmesin diye anayasa mahkemesine başvurup bu bursları iptal ettirenler, şimdi ne kadar da çok öğrencileri düşünür olmuşlar, Reisin dediği gibi bunların tiniyetleri bozuk.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    40 yaşındayım, yanlış hatırlamıyorsam birileri '' sağın bu ülkede iktidar olsa da muktedir olamayacağına'' dair bir şeyler söylemişti. Helal olsun diyorum adamlara, seçilemeseler de ülkede söz sahibiler.Arkadaş bu ülkede yalan,dolan, algı ,insan aklıyla dalga geçme ne zaman suç kapsamına alınacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'