İşte Emniyet'in gurur kalesi! Dikkat çeken detaylar ortaya çıktı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü için Hasdal’da inşa edilecek dev yerleşkenin proje detaylarına ulaşıldı. 282 bin 299 metrekarelik alana yapılacak yerleşke kahraman polislerimize operasyonel kabiliyet ve güç kazandıracak.

İşte Emniyet'in gurur kalesi! Dikkat çeken detaylar ortaya çıktı
İşte Emniyet'in gurur kalesi! Dikkat çeken detaylar ortaya çıktı
GİRİŞ 04.10.2021 15:59 GÜNCELLEME 04.10.2021 16:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün kısa bir sürede inşaatına başlanacak olan Hasdal Yerleşkesi'nin projesine ve çizimlerine ulaşıldı. Perspektif çizimler ve bilgilerle hazırlanan o projenin detayları da ortaya çıktı.

Hasdal'da bulunan Orgeneral Ragıp Uluğbay Kışlası'nın 282 bin 299 metrekarelik kısmı üzerine toplam 225 bin 752 metrekarelik inşaat alanına inşa edilmesi hedeflenen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün Hasdal'da yapılacak yerleşkesiyle birlikte; İstanbul Emniyeti'nde özellikle operasyonel olmak üzere bütün birimler, aynı noktada toplanmış olacak.

KAPALI POLİGON EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK

Planlamalara göre; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün Hasdal Yerleşkesi'ndeki ortak alanlarında açık ve kapalı spor alanları, kapalı atış poligonları, bakım ve onarım blokları, havuz, helikopter iniş platformu, toplantı, brifing ve konferans binası, Cami, yemekhane, kafeterya ve diğer sosyal alanlar, Türk Evi, Polis Müzesi, misafirhaneler ve bir kreş binası yer alacak.

İstanbul Emniyeti'nin Hasdal'a taşınmasıyla birlikte; Asayiş, Terör, Narkotik, Organize, Kaçakçılık, Bomba İmha, Siber Suçlar gibi başta olmak üzere bütün operasyonel birimler aynı yerleşkede görev yapacak. İdari birimler de yerleşkede olacak. İstanbul Emniyeti Hasdal'da bulunan yerleşkeye taşındığında özellikle 1994 yılından bu yana Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan otopark sorunu da ortadan kalkacak.

Hasdal yerleşkesinin çizimlerine göre; yerleşkenin içerisindeki 60 bin metrekarelik alan otopark olarak kullanılacak. Emniyet İstihbarat birimi yerleşkenin içerisinde tek bir binada çalışacak. Projeye ilerleyen süreçte bazı yeni eklemeler yapılması da bekleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 20
  • necmi kantar 2 yıl önce Şikayet Et
    Adım adım kadim süper güce !!
    Cevapla
  • korkusuz ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    desene arazisi olanlar köşeyi döndüler
    Cevapla
  • moris cansın 2 yıl önce Şikayet Et
    arazi devletindir.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Polisin yetkileri ABD'de ki gibi olmalı, Polislerimizin eli kolu bağlı çok zor durumdalar.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir ulkede ne kadar buyuk ve cok adalet sarayi ve boyle karakollar emniyet binalari varsa bilinki o ulkede suc orani yuksektir suc irani dusuk ulkelerde ne kocaman adalet saraylari nede emniyet binalari olur
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bina değil de ayda 30 kişi intihar ediyor bu polisler neden intihar ediyor onu bir araştırsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!