2021 TEKVEN Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır! Üniversitelilere aylık 1005 TL burs verilecek....

Üniversite öğrencilerine yönelik birçok özel kurum ve vakıf burs başvuru tarihlerini yayınlamaya başladı. Türk Eğitim, Sağlık Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEKFEN) 2 ve 4 yıllık üniversite öğrencileri için başvuruların başladığını duyurdu. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar internet üzerinden müracaat edebilecek. Yapılacak değerlendirme sonucu burs almaya hak kazanan adaylara 7 ay boyunca karşılıksız burs yardımı yapılacak. Peki 2021 TEKFEN Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

2021 TEKVEN Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır! Üniversitelilere aylık 1005 TL burs verilecek....
2021 TEKVEN Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır! Üniversitelilere aylık 1005 TL burs verilecek....
GİRİŞ 11.10.2021 16:26 GÜNCELLEME 11.10.2021 16:26

TEKFEN Vakfı burs başvuru şartları belli oldu. Farklı kurumlardan burs alan öğrenciler bu burstan yararlanamazken KYK kredisi alan adayların başvuru yapmasında bir sakınca bulunmuyor. Başvurularda öğrencinin ailesinin gelir durumu belirleyici oluyor. Üniversiteyi yeni kazanan adaylar başvuru yapabilirken, ara sınıfta eğitim alan öğrenciler bir önceki dönemde 4.00 üzerinden 2.5 not ortalamasına sahip ise burstan yararlanabilecek. TEKFEN Vakfı bursları, sadece T.C. vatandaşı öğrencilerine tahsis edilmiştir. Yabancı uyruklu öğrenciler burstan faydalanamazken öğrencilerin yerine getirmesi gereken başvuru şartları mevcuttur. Burs almaya hak kazanan bursiyerlere bir eğitim döneminde toplam 7 ay boyunca ödeme yapılır. Peki TEKFEN burs başvuru şartları nelerdir? İşte başvuruda bulunacaklar için tüm detaylar...

Borusan Vakfı burs başvuruları başladı! Eylül-Haziran ayları arasında öğrencilere 900 TL burs verilecek!Borusan Vakfı burs başvuruları başladı! Eylül-Haziran ayları arasında öğrencilere 900 TL burs verilecek!

TEKFEN Burs Başvuruları Ne Zaman?

Türk Eğitim, Sağlık Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde  okuyan öğrenciler için burs başvurularının başladığını duyurdu. Burs başvuruları 28 Eylül-19 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Vakıf, Özel üniversite ikinci öğretim okuyan adaylar ve KYK kredisi alanlar burs başvurusunda bulunabilir.

TEKFEN Burs Başvurusu İnternetten Yapılacak!

Öğrenciler tekfenburs.org adresi üzerinden aday girişi bölümünde kayıt yaptırarak burs başvurusunda bulunabilir. Başvuru yapacak adayların başvuru şartlarını yerine getirmelidir. İşte TEKFEN Vakfı burs başvuru şartları;

  • a) Tekfen Vakfı Bursu’ndan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki okullarda okuyan T.C. vatandaşı olan öğrenciler faydalanabilirler.

  • b) Tekfen Vakfı’nda burs alan bir öğrenci, okulundan, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamazlar), özel kurum, kuruluş ya da STK’dan burs alamaz.

  • c) Tekfen Vakfı, kamuya açık (Grup Dışı olarak ifade edilir) ve Tekfen Grup Şirketleri çalışanlarının çocuklarına ya da bakmakla yükümlü oldukları kardeşlerine (Grup İçi olarak ifade edilir) olmak üzere, 2 kategoride burs tahsis eder.

  • d) Tüm başvurular www.tekfenburs.org adresi üzerinden, aynı web sitesinde duyurusu yapılan tarihlerde, sadece online olarak yapılır.

  • e) Burs tahsisinde;

  • a. Başvuru sahibinin ailesinde en yüksek gelir sahibi kişinin aylık brüt gelirinin maaş ve ikramiye dahil (fazla mesai ve prim hariç) 5.370 TL ve altında olması şartı aranır.

  • b. Aile gelir kriterine uyan öğrencinin başvurusu, Türkiye genelinde sınav sıralaması/mezuniyet notuna göre değerlendirmeye alınır.

TEKFEN Bursu Ödemesi Nasıl Yapılır?

2021-2022 eğitim öğretim yılında TEKFEN Vakfı bursları geri ödemesiz olarak yapılır. Burs almaya hak kazanan adaylara bir eğitim döneminde 7 ay ( Kasım-Mayıs) ayları arasında her ayın 15'inde 1005 TL burs ödemesi yapılır. Burs ödemeleri ve diğer detaylar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler buradan faydalanabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!