Erdoğan büyük tepki göstermişti! İstanbul Valiliği: 10 öğrenci gözaltına alındı

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden ve aracının üzerine çıkarak tepinen 10 "öğrenci"nin gözaltına alındığını duyurdu.

GİRİŞ 06.10.2021 08:29 GÜNCELLEME 06.10.2021 08:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliğinden bu sabah yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"04.10.2021 Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık (60) kişilik grup; sloganlar atarak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin makam aracının önünü keserek ilerlemesini engellemiş ve bir şahıs da aracın üzerine çıkmıştır.

Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu (7) şahıs ile görevli personele mukavemette bulunan (3) şahıs olmak üzere toplam (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmıştır.

Soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılmış, Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan ve rektörün aracının üzerinde tepinen "öğrenciler" için şu ifadeleri kullanılmıştı:

"Salgın döneminde pek çok alanda gereken altyapıya sahip olduğumuzu hep birlikte gördük. Artık belirleyici konuma gelmemiz gereken bir döneme geldik. Bazılarının her konuda olduğu gibi yükseköğretim konusunda da yapılanları takdir etmek gibi bir derdi olmadığını üzüntüyle takip ediyoruz. Hele hele rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Böyle öğrenciler bize gerekmez. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyorsunuz ve daha sonra da aracın üzerine çıkıp tepinmeye başlıyorsunuz. Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir. Gelişmiş ülkeleri geride bıraktığımız bir kapasite var. Ülkemizde üniversite eğitimi almak isteyen hiçbir gencimizin maddi kaynak sıkıntısı çekmemesi için eşi benzeri görülmemiş adımlar attık."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Ayhan Gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    bu müptezellere,Polisimizin eskisi gibi, jop Terapisi uygulamasi ile müdahele edilmesi yarar Saglar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler