HSK'dan yeni kararname: 359 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu yeni bir kararname ile 359 hakim ve savcının görev yerinin değişmesine karar verdi.

HSK'dan yeni kararname: 359 hakim ve savcının görev yeri değişti
HSK'dan yeni kararname: 359 hakim ve savcının görev yeri değişti
GİRİŞ 06.10.2021 20:01 GÜNCELLEME 06.10.2021 21:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), mazeret nedeniyle görev değişikliği talebinde bulunan ve aralarında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin de bulunduğu 359 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

HSK Birinci Dairesince, çeşitli sebeplerle görev değişikliği talebinde bulunan hakim ve savcılara ilişkin kararname çalışmaları tamamlanarak, Kurulun internet sitesinde yayımlandı.

Kararnameyle adli yargıda 334 hakim ve savcının, idari yargıda ise 25 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Buna göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanırken, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Öztürk de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.

Kararnameyle ayrıca, Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illere yeni başsavcıvekili görevlendirmeleri yapıldı.

Bunlardan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Ceyhun Ceylan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Bekir Şahiner İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekili Kenan Doğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Başak Eryılmaz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Kurul Başmüfettişi Hamit Çakmak Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı.

Kararnameyle, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına getirildi.

Kararnameyle atanan hakim ve savcılardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenler, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini 11 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP üzerinden gönderebilecek.

TAM LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle yeni atanan savcılarımızın Milletimize karşı öz verili ön yargıları ile değil kanunlarla davranalım Milletimize bağırmadan kendilerine bu yetkiyi milletten aldığını unutmadan savcılık makamını oturunca kendi Allah gibi görmeden hukukun üstünlüğünü unutmamalı
    Cevapla
  • çaydanlık 2 yıl önce Şikayet Et
    şu Internetteki fenomenler e çare bulunsun bazıları milleti tahrik edip kendilerine küfür lü yorum yazılmasını sağlayıp sonra şikayet edip uzlaşma da çıkar sağlamak
    Cevapla
  • ALLAHIN KULU 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH adilce kararlar verdirsin hayırlı olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aile mahkemelerinde hayat tecrübesi olmayan insanların hakim olarak atanmaması , zira bunun faturasini ne devlet ne de hiç bifr şeyin umurunda olmayan hakimler ödeyemez. . Şeytan avukatlaf cirit atıyor. Adina da hukukun .......
    Cevapla
  • Ali riza 2 yıl önce Şikayet Et
    Sene 2021 kanunlarimiz maalesef islevsiz. Trafikte alkol muayenesi maalesef yeterince yapilmiyor cezalar caydirici degil masum canlar yitip gidiyor. Trafik cezasinda cezalar agirlasmali. Adam yaralamada, trafik kazasinda cezalar caydirici hale gelmeli adam oldurenin yanina kar kaliyor adalet maalesef yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı