Sultan Kösen, boyuna göre 5 doz aşı yapılması gerektiğini söyledi

Dünyanın yaşayan en uzun insanı Sultan Kösen, geçtiğimiz yıl koronavirüse yakalanmasının ardından 2 doz aşı olduğunu ve boyuna göre 5 doz aşı olmak istediğini belirtti.

Sultan Kösen, boyuna göre 5 doz aşı yapılması gerektiğini söyledi
Sultan Kösen, boyuna göre 5 doz aşı yapılması gerektiğini söyledi
GİRİŞ 06.10.2021 23:19 GÜNCELLEME 06.10.2021 23:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Avcılar'daki bir iş yeri açılışına, dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen de davet edildi. Gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirten Sultan Kösen, İstanbul'a gelirken, uçaktaki koltukların boyuna göre küçük kaldığını yine de rahat ettiğini söyledi.

Kösen, 61 numara ayakkabı giydiğini hayatta boy ve kilo dahil hiçbir şeyden şikayet etmediğini ifade etti.

"BANA 5 DOZ AŞI YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM"

Sultan Kösen, 1 yıl önce koronavirüse yakalandığını belirterek, "Koronavirüse yakalandım ve çok sıkıntılı günler geçirdim. Hastanede 5 gün yoğun bakımda, 5 gün de normal odada tedavi gördüm. 15 gün evde karantina altında kaldım. İki doz BioNTech aşımı da oldum. Doktora boy ve kilomdan dolayı bana 5 doz aşı yapılması gerektiğini söyledim.

"BEN DÜNYA KÜLTÜR ELÇİSİYİM"

Doktor bunun üzerine 'Hele dur. Sana 5 doz yaparsak bütün toplumun hakkını yemiş oluruz. Tüm toplum olarak hepimiz aşı olalım, kalırsa sonra yaparız' dedi. Hastalandığımda çok ateşim vardı. Nefes darlığı yaşadım. Tüm vücudum titriyordu. Yanıyordum adeta, kuru bir öksürük vardı. Temenni ediyorum en kısa sürede bu beladan kurtuluruz. Bugüne kadar 127 ülkeye gittim, ülkemi ve doğduğum kent Mardin'i tanıtmaya çalıştım. İnşallah eskisi gibi tanıtıma devam ederiz. Ben, 'Dünya kültür elçisiyim'" dedi.

YORUMLAR 4
  • Mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Sultan'a sahip çıktı oda bunu inkar etmiyor ve devleti seviyor ve her türlü terörü lanetliyor bir Mardinli olarak ben onu iyi tanıyorum
    Cevapla
  • Rıfkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyine kan gidiyor mu? Bu nasıl düşünce?
    Cevapla
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet buna sahib çıktı buna boyuna özel ev ve eşya yaptırdı bu ise meydanlarda terör örgütü yandaşlarının bayrağını sallıyor
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bence fazla ucmasin sonra yan etkisi su bu cikar ise direk gider
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!