"Erdemli Gençlik" seminerleri başladı

Eğitimci yazar çizgi roman hocası Fehmi Demirbağ, Eyüpsultan Hacı Osman İmam Hatip Lisesinde “Erdemli Gençlik" seminerlerine pandemi sonrası okulların açılmasıyla başladı. Fehmi Demirbağ ile öğrenciler hem eğleniyor, hem de öğreniyor.

"Erdemli Gençlik" seminerleri başladı
"Erdemli Gençlik" seminerleri başladı
GİRİŞ 06.10.2021 23:33 GÜNCELLEME 06.10.2021 23:33

Fehmi Demirbağ gençlere yönelik etkinliklerini değişik çalışma konularıyla büyük bir hızla sürdürüyor.

Eyüpsultan Hacı Osman Torun Lisesi'nde gerçekleştirilen Erdemli Gençlik semineri izlenmeye değer, ilgi çekici etkinlikleri ve farklı sunumuyla öğrenciler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Kendine özgü üslubuyla fevkaladenin fevkinde bir performans sergileyen Fehmi Demirbağı salonda bulunan hem öğrenciler ve hem de öğretmenler büyük bir ilgiyle dinlediler.

Fehmi Demirbağ tüm katılımcılarla interaktif olarak sürdürülen programın ambiyansı yaşanmaya değerdi.

Farklı disiplinlere hakim olan, muhakeme ve tefekkür seviyesi yüksek samimi bir Müslüman'ın berrak bir hitabet ve yaklaşımla; her yaştan, her grup ve fraksiyondan insanları mutlaka etkileyebileceğini bir kez daha apaçık görmüş olduk.

Genel olarak;

Müslümanların tarih içerisindeki bilimsel buluşları ve bilime olan katkıları, kültürel yozlaşmanın günümüz toplumuna etkileri, sorunların tespiti, tespit edilen sorunlara uygulamalı çözüm önerileri sadedinde ilerleyen programda öneri ve tavsiyelerde de bulundu.

Fehmi Demirbağ, öğrencilere her gün yazı yazmalarını ve okumalarını tavsiye etti. Kültürel yozlaşmaya karşı uyanık olmanın tüyolarını verdi.

"Okuma alışkanlığınız olsun!"

İnsanların en değerli varlığının zaman olduğunu belirten Demirbağ, "Zamanı iyi değerlendirmelisiniz. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri de vaktimizi doğru değerlendirmeyip, bilgiye mesafeli kalmak;  çok okumamak... İstatistiklere göre Türkiye'de nüfusun sadece yüzde üçünde kitap okuma alışkanlığı var. Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti okudur. Ancak biz Kur'an-ı Kerim'i sadece ölüm olduğu zaman elimize alıyoruz" dedi.

- Okunması önerilenler 4 şey;

1.Vahy kitabı

2. Kainat kitabı

3. İnsan kitabı

4. Peygamber

- Tavsiye edilen 3 şey;

1. Lütfen demek

2. Özür dilemek

3. Şükretmek/Teşekkür etmek

İbnü Haldun'un 'birey ve toplum =benzeştir' sözünü hatırlatan Fehmi hocamız, gençlere ;

Doğru sorular sormalarını/sorgulamalarını,

Nizami olarak hem yazıp hem de okumalarını,

Önce kendi nefislerini tartıya koymaları gerektiğini özellikle vurguladı.

" Öğrencilere hediyeler verdi."

Her öğrencinin mutlaka her gün yazı yazmasını söyleyen Demirbağ, okullarda edebiyat ve düşünce kulübü kurulmasının ve üye öğrencilerin çeşitli faaliyetlerde bulunmasını tavsiye etti. Gönüllü öğrencilerin katılımıyla öğrenci bilim kurulunu oluşturdu.

Son olarak; Helalleşmenin akitleşme ile olabileceğini hatırlattı ve 'birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için' sloganını toplu halde tüm katılımcılara attırdı.

Rabbim Fehmi Debirbağ hocamız gibi zamanın ruhunu kavramış, gençlerin dilini çok iyi bilen bilinçli ve dertli insanların sayısını artırsın, inşâAllah.

Seminer boyunca öğrencilerle etkileşim halinde olan Demirbağ, verdiği bilgiler ışığında öğrencilere çeşitli hediyeler de verdi. Seminer, Fehmi Demirbağ'ın kitaplarını öğrenciler için imzalamasıyla sona erdi. Fehmi Demirbağ’da kendisini öğrencilerle buluşturan

Okul müdürü sayın Rüştü Özker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Alper Asım Özer'e de şükranlarını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı