Okullarda ara tatil erken mi yapılacak? MEB Kasım ayındaki 9 günlük birinci ara tatilin...

30 bini geçen günlük vaka sayılarının ardından gözler yüz yüze eğitimin başladığı okullara çevrildi. 6 Eylül'de ders sıralarına kavuşan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini dönem başında duyurdu. İlkokul, ortaokul ve liselerde bu yıl toplam 4 tatil dönemi yaşanacak. Okul çağındaki çocuklarda vaka sayılarının yükselmesiyle okulların kapanması gündeme gelmiş MEB Bakanı Mahmut Özer ise bu iddialara yanıt vermişti. Peki okullarda ara tatil erken mi ne zaman yapılacak? İşte yaşanan son gelişmeler...

Okullarda ara tatil erken mi yapılacak?  MEB Kasım ayındaki 9 günlük birinci ara tatilin...
Okullarda ara tatil erken mi yapılacak? MEB Kasım ayındaki 9 günlük birinci ara tatilin...
GİRİŞ 11.10.2021 09:38 GÜNCELLEME 11.10.2021 14:55
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Birinci dönemin başlaması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl okullarda tam zamanlı eğitim vermeye başladı. 1.5 sene sonra tüm kademeleriyle yüz yüze eğitime merhaba diyen okullarda ara tatilin yapılacağı tarihler aileler tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçmişte yaptığı açıklamada okulların açık olmasının vaka sayılarına etkisi olduğunu belirtmişti.6 Eylül öncesinde 20 bin seviyelerinde inişli çıkışlı vaka sayısına sahipken 7 Ekim itibariyle günlük pozitif olan kişi sayısı 30 binin üzerinde açıklandı. Kasım ayında uygulanması planlanan ara tatile kısa bir zaman kala Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapanmayacağını net bir şekilde ifade etti. Okulların kapanması gündemden kalkarken aileler ise ara tatil takviminde değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. Peki ara tatil erkene mi çekilecek? İşte güncel MEB 2021-2022 ara tatil tarihleri...

Okul sınavları iptal mi edilecek? MEB 2021-2022 eğitim yılı birinci dönem sınavları için kararını verdi!Okul sınavları iptal mi edilecek? MEB 2021-2022 eğitim yılı birinci dönem sınavları için kararını verdi!

Okullarda Ara Tatil Bu Yıl Erken Mi Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, dönem başında öğrenciler için açıkladığı takvimde birinci ara tatilin 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacağını duyurdu. MEB geride bıraktığımız 2020 yılında farklı bir uygulamaya giderek 6-10 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan ara tatili öne çekerek Mart ayına almıştı. Bu yıl ara tatilin öne çekilmesi ve tarihinin değiştirilmesine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Vaka ve temas çıkan sınıflarda eğitime ara verilerek uzaktan eğitim işleniyor. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde ara tatil tarihinin değiştirilmesi şu an için bulunmuyor.

Ara Tatil 9 Gün Boyunca Sürecek!

Yayınlanan takvime göre öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında birinci ara tatile 12 Kasım Cuma günü girecek. Hafta sonu dahil olmak üzere 19 Kasım'a kadar sürecek ara tatil toplam 9 gün olacak. İşte merak edenler için öğrencilerin bu yıl yapacağı tatil tarihleri;

"Açık Tutma Kararlılığımızın Arkasında Kalmaya Devam Edeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7 Ekim'de gerçekleştirilen Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokol imza töreninde yüz yüze eğitime dair kritik açıklamalarda bulundu. Okulların ne kadar önemli olduğunu salgın sürecinde gördüklerini belirten Özer, öğrencilerin psikolojik, sosyal, duygusal, kültürel, sanat ve spor alanlarındaki gelişimlerini okulların önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Bu sebeple okulların açılmasını " Milli Güvenlik" meseli olarak ifade ettiklerinin altını çizen Özer " İnşallah aynı kararlılıkla aşı, PCR testleri, maske, temizlik kurallarına dikkat ederek sonuna kadar okulları açık tutma kararlılığımızın arkasında kalmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Demişti?

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül ayında okulları açtıklarını hatırlatarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının okullarda alınması gereken önlemleri ve yapılması gerekenleri belirlediğinin altını çizdi.

71 bin okulun tamamen açık olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, vaka durumuna göre sınıfların karantinaya alınmış olabileceğini belirterek" Ama okul, ilçe veya il çapındaki bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz" dedi.

Ara Tatil Yaklaşırken Dikkat!

1.5 yıl aranın ardından tam zamanlı yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler Kasım ayının üçüncü haftasında ilk ara tatillerini yapacak. Uzun bir sürenin ardından uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçen öğrenciler eğitim faaliyetlerine kısa bir ara verecek. Eğitim alanında uzman isimler öğrencilerin böylesine alışkın olmadıkları bir dönemin ardından yapacakları tatillerde aileleri dikkatli olmaları için uyarıyor.

Yoğun ve yorucu bir temponun ardından öğrencilerin bu tarihlerde dinlenmeleri tavsiyesinde bulunuluyor. Uzmanlar tarafından öğrencilerin odaklanmayı kolaylaştıran  uğraşlar edinmeleri tavsiye edilirken ayrıca İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bu dönemlerde yeni kitaplar okuması, kişisel gelişimlerine katkı yapacak dizi ve filmler izlemesinin önemi vurgulanıyor. 

Yüz Yüze Eğitim Sonrası Vaka Sayıları Dikkat Çekti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada okulların 3 hafta açık kalması sonrası 0-17 yaş arasındaki vaka sayılarının bir kat arttığını açıklamıştı. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim öncesinde vaka sayıları 20-23 bin bandında seyrederken okulların açılmasının ardından 7 Ekim itibariyle vaka sayıları 30 bini aştı. Okula giden öğrencilerin yaş grubundaki vaka sayılarındaki artış hastane ve yoğun bakım oranlarına yansımadı. 

YORUMLAR 25
  • Nurcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın artık okulları endişeliyiz lütfen
    Cevapla
  • Ali veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapılanmamalı kapanırsa çocuklar ne yapacaklar sokakda çarşıda dolaşacak.
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapanmasın
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Anne baba çalışacak Çocuk evde duracak covid azalacak böyle bir saçma düşünce olamaz Eğer çocukları olan anne baba da çalışmayacak okulları kapatalım Sadece bu virüsü çocuklar mı getiriyor.Heryer açık.
    Cevapla
  • Asli 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda tedbir yok.Cocugumun okulunda her ders farklı sınıfta yapılıyor.Ayni sınıftan günde kaç öğrenci geçiyor siz düşünün.Bu mu tedbiriniz?Her hasta olanın ahı olacak üstünüzde..Bu okullarda bu şekil eğitime nasıl izin veriyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi