Diyanet İşleri Başkanı Erbaş sert çıktı: "Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir"

İsrail mahkemesinin Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay veren kararı kınayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Kıyamete kadar da İslam mabedi olarak kalacaktır. " dedi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş sert çıktı: "Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir"
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş sert çıktı: "Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir"
GİRİŞ 08.10.2021 20:57 GÜNCELLEME 08.10.2021 20:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 Bir dizi programa ve açılışa katılmak üzere Gaziantep'te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail mahkemesinin Mescid-i Aksa'da sessiz ibadet yapılmasına yönelik kararına sert tepki göstererek, "Bu sessiz ibadet kararını reddediyorum, kınıyorum ve lanetliyorum. İnançların mabetlerinin dokunulmazlığı vardır. Bu şekilde bir karar kabul edilemez, bir an önce bu kararlarından vazgeçmeleri gerekiyor" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi programa ve açılışa katılmak üzere geldiği Gaziantep'te İsrail'e sert tepki gösterdi. İsrail'de bir mahkeme tarafından verilen sessiz ibadet kararını lanetlediğini söyleyen Prof. Dr. Ali Erbaş, verilen kararın kabul edilemez olduğunu ve karardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

"SESSİZ İBADET KARARINI REDDEDİYORUM, KINIYORUM, LANETLİYORUM"

Gaziantep'te, '4-6 Yaş Ravza Kur’an Kursu' açılış programı sonrası basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ve İsrail'in Mescid-i Aksa kararına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Öncelikle İsrail'in bir mahkemesinin almış olduğu bu sessiz ibadet kararını reddediyorum, kınıyorum ve lanetliyorum. İnançlarda muhabbetlerin dokunulmazlığı vardır, ibadetlerin dokunulmazlığı vardır. Bizim medeniyetimizde bu böyledir" dedi.

"MESCİD'İ AKSA BİR İSLAM MABDEDİDİR VE KIYAMETE KADAR DA ÖYLE KALACAK"

Mescid-i Aksa'nın bir İslam mabedi olduğunu ve kıyamete kadar da öyle kalacağını vurgulayarak karardan vazgeçilmesini isteyen Prof. Dr. Ali Erbaş, "Mescid-i Aksa da bir İslam mabedidir ve kıyamete kadar da İslam muhabbeti olarak kalacaktır. Sadece Müslümanların mabetlerinin değil bizim inancımıza göre gayrimüslimlerin yani Müslümanların dışında kalanların inançlarının mabetlerinin de dokunulmazlığı vardır. Nasıl ki Müslümanların Yahudilerin mabetlerine gidip bu şekilde bir eylem yapması kabul edilemezse, Yahudilerin daha doğrusu İsraillilerin de Müslümanların mabetlerinde bu şekilde bir eylem yapmaları kabul edilemez. Dolayısıyla bir an önce bu kararlarından vazgeçmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU KARARDAN VAZGEÇİLMELİ VE BARIŞIN YURDUNDA BARIŞ SAĞLANMALI"

Kudüs'ün barışın yurdu olduğunu aktaran ve İsraillilerin barışın yurdundaki barış ortamına sürekli darbe vurduğunu da ifade eden Prof. Dr. Erbaş, "Hep birlikte barışı sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Biz Müslümanlar olarak barışsever insanlarız. Dinimizin adı İslam, barış anlamına gelmektedir. Kudüs'ün adı da Darüsselam'dır. Yani barışın eli, barışın yurdudur. Barışın yurdunda, tarihte pek görülmemiş şekilde yeni yeni bir takım gayretlerle barışı bozmak için ortaya çıkarılan bu eylemlere hep birlikte, yani tüm insanlar olarak, sadece Müslümanlar değil, tüm insanlar olarak hangi inançtan olursa olsun hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor. İnşallah bir an önce bu kararlarından vazgeçerler" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Israilden bütün ilişkileri kesin. Kim ticaret yapıyorsa attın iceriye
    Cevapla
  • Zonguldaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların bu parçalanmış rezil halleri oldukça kısa bir süre Mescidi aksa Havra olacaktır.
    Cevapla
  • Şavşatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali Erbaş hocam Ķılıcı elinize alıp Mescidi Aksamızda Cuma hutbesi için Minbere çıkın Yahudiler ancak bu dilden anlar
    Cevapla
  • antimünafik 2 yıl önce Şikayet Et
    iranli mollalar fetva veriyor asi ol oruc bozulmaz diye
    Cevapla
  • Araphan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun İsrail ve ABD ve Rusya ve Çin ve Hindistan ve tüm destek olan ülkeler
    Cevapla
  • Osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler yolun sonuna geliyor Inşa Allah Lanet OLSUN size ey Katil HAYDUT yahudiler. Sonunuz yakindir sizin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?