Son dakika: 9 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Ekim koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 9 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 9 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 09.10.2021 19:58 GÜNCELLEME 09.10.2021 19:59
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 348 bin 856 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 645 kişinin testi pozitif çıktı, 206 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''GENÇLER, bize salgından çıkış yolunu gösterin! Yeni vakalarda en yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz. Hastalığı fark etmeden bulaştırmanız çok kolay! Covid’siz günlerin özlemini en çok duyansa sizlersiniz. Aşınızla, günlük hayatınızla bize örnek olsanız… Şu tablo çook değişir!'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 9 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 645 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 206 oldu. Bir günde toplam 348 bin 856 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 24 bin 217 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 74,36 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 87,75 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 112 milyon 225 bin 352’ye yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Kırklareli var”
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 80,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’ni Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa”
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 48,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 22
  • kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler için yaşasin cehennem.
    Cevapla
  • Necati Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaib düşüş var tebrik ederim
    Cevapla
  • Davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Hafta sonu düşüyor hafta içi artıyor test sayısına bağlı olarak.
    Cevapla
  • 2 yıl önce Şikayet Et
    test sayısı aynı dünle nası yani
    Cevapla
  • Realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım iki gün önce bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığınız yazılı açıklamada vakaların yarıdan çoğu 30 yaş altı deyip devamında son bir ayda ölenlerin büyük çoğunluğu 70 yaş üzeri ifadesini kullanmıştınız. Kafama takılan şu ki; 70 yaş üzerinin tamamı tam aşılıysa nasıl oluyor da aşısı tam olup ölen yok diye ağız birliği yapıyorsunuz. Lütfen rakamları günlük şeffaf olarak açıklayınız.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne sandın asi oldu ölecek değil ya sen niye söylemiyorlar saniyirsun
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir cevap bekliyoruzki, sorunuzu cevaplamışsınız zaten, amaç herkesi aşılamak
    Cevapla
  • Öğrenci 2 yıl önce Şikayet Et
    Gençler maske takmıyor. Ben üniversite de sürekli maske takıyorum. herkes maskesiz olduğu için yemekhaneye bile gitmiyorum. Yeter artık mağdur oluyoruz. Önleme uyan yok tek çözüm uzaktan eğitim. Sınıfları bile seyreltmek yerine 3 ile 4.sınıfları birleştirip ders yapıyorlar.maske takmıyorlar mesafe zaten yok. Böyle saçma Bir iş olamaz. Lütfen yetkililer önlemleri ya alsın ya alsın başka yolu yok. İstanbul da üniversite okuyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı