Yerli aşı Turkovac'la ilgili Başhekim'den son dakika müjdesi

Son dakika haberi: Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, "Faz 2 çalışmalarında aşımız hem güvenilirlik hem de etkinlik noktasında olumlu sonuçlar verdi." dedi.

Yerli aşı Turkovac'la ilgili Başhekim'den son dakika müjdesi
Yerli aşı Turkovac'la ilgili Başhekim'den son dakika müjdesi
GİRİŞ 14.10.2021 10:27 GÜNCELLEME 14.10.2021 10:27
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, yerli koronavirüs aşısı Turkovac'a ilişkin yaptığı açıklamada "Şöyle bir müjde verebiliriz. Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var" dedi.

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş'in açıklamalarından öne çıkanlar...

Bu çalışmamız 2 doz Sinovac yapmış ve koronavirüse yakalanmamış kişilere yönelik. Dün itibari ile gönüllülerimizi almaya başladık. An itibari ile 100’ün üzerinde kişinin kriterlere uygun olduğunu tespit ettik. FAZ-3A çalışmamızı 43 merkezde yürüteceğiz. Bu çalışmadan önce FAZ-2B çalışmamızı yaptık. Dün itibari ile 1. Aydaki etkinlik verilerimize ulaştık. Verilerin olumlu olması üzerine 3A çalışmamıza geçtik. Delta’ya Alfa’ya karşı etkinliğini tespit ettik.

'MÜJDE VEREBİLİRİZ'

Şöyle bir müjde verebiliriz… Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var.

Raporlanacak ve araştırma makalesi olarak yayınlanacak.

2-3 bin gönüllüde etkinlik tespit edildiğinde acil kullanım onayı DSÖ’nün kriterlerine göre alınabilir. TURKOVAC sayısında da 3 bin sayısına gelip uygun olup olmadığını ilgili komisyonlar karar verecek.

Şu anda gönüllülerimiz Türkiye genelinde randevu alıp aşılamaya katılabiliyorlar. Dün bakan beyin açıklaması sonrası 7-8 bin kişinin başvuru yaptığını görüyoruz.

YORUMLAR 35
  • Kulfani 2 yıl önce Şikayet Et
    Her fazın 1.ve 2. Doz uygulaması olduğu için kafa karışıklığı yapıyor arkadaşlar.
    Cevapla
  • Ertug Han 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin kardesim ben de hekimim 59 yasinda oldugum icin basvurum kabul edilmedi 3.faz 23 haziranda 110 gun once basladi ve 5 merkezde toplam 1500 doz asi yapilmis benim soyledigim bu isin daha ozveriyle yapilip suana kadar bitirilmesi lazimdi .Mutlaka boyle yapmakta bir amaclari vardir ama bu amac in bilimsel olmadigi kesin synovaci denerken 4 ayda sonuca ulastilar
    Cevapla
  • Ertug Han 2 yıl önce Şikayet Et
    23 Haziran da baslayan calismada 110 gunde 1500 eyakin asilama olmus bunun 600e yakini 2.doz oysaki 900 000 gonullu var 40 000 secildi demislerdi 110 gun sunda toplam yapilan asi 1500 bu 5 merkezde yapilmis yani merkez basina gunde 3 asi bu isi biraz daha ciddi ye almalari gerekir Biz12 aydir asi bekliyoruz
    Cevapla
  • kaan kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    22 haziran 2021 de faz3 çalışmaları başladı demişlerdi?!? Bu 2. faz 3 mü?
    Cevapla
  • Kulfani 2 yıl önce Şikayet Et
    Faz 3 çalışmaları yaklaşık 1 ay önce başladı. Gönüllü oldum, bir kaç gün sonra 2.doz uygulanacak. Şu ana kadar ağrı, sızı, ateş vs hiç bir yan etkisini görmedim. Hergün düzenli olarak telesekreter aracılığı ile aranıyorum. GÖNÜLLÜ OLUN, ÜLKEMİZİN TIP ALANINDA BAŞARISI İÇİN HER BİREY BİR UCUNDAN TUTMALIDIR. Müslümanız elhamdülillah, ümmete de faydamız olur.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Türküm diyene Turcovac, Lazım diyene Lazovac,Kürdüm diyene Kürdovac, Abazayım diyene Abzovac, Arnavutum diyene Arnovac, Çerkezim diyene Çercovak mı ilazım?
    Cevapla
  • S.Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Saydigin ülke ve etnik gruplar asi bulup kullanima surdukleri zaman neden olmasin yazdigin isimler.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen öyle
    Cevapla
  • Gurbetçi41 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana sakaryavac lazım olduğu kesin.
    Cevapla
  • abcdef 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir aşının aşı olması için neler gereklidir? Lütfen ilgilenenler araştırsın. Eminim fikirleri netleşecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak