MİT ve Emniyet'ten operasyon: Kritik isim yakalandı

İstanbul'da MİT ve emniyetin terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlediği operasyonda, Suriye’nin Rakka kentindeki TSK unsurlarına saldırı girişiminde bulunan hücreyle bağlantılı 1 kişi yakalandı.

MİT ve Emniyet'ten operasyon: Kritik isim yakalandı
MİT ve Emniyet'ten operasyon: Kritik isim yakalandı
GİRİŞ 14.10.2021 12:37 GÜNCELLEME 14.10.2021 16:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul'da, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik MİT ve emniyet ortaklı operasyonda 1 şüpheli yakalandı. Suriye'de örgütün eylem hücreleri ile bağlantılı olduğu ileri sürülen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) unsurları, bölücü terör örgütü PKK/KCK adına faaliyette bulunan ve eylem hazırlığında olduğu belirlenen şüphelilere yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Söz konusu soruşturma kapsamında, 5 Ekim Salı günü Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yönelik bombalı saldırı girişiminin faili olarak Suriye Milli Ordusu tarafından yakalanan örgüt mensubuyla ilişkili olduğu belirlenen Suriye uyruklu İsa C.'nin (20), İstanbul'da saklandığı tespit edildi. Güvenlik birimleri, 9 Ekim'de Bahçelievler'de düzenledikleri operasyonda İsa C.'yi yakalayarak gözaltına aldı. C.'nin, örgütün Suriye kolu PKK/PYD tarafından eylem yapması için Türkiye'ye gönderilen teröristlerin ulaşım faaliyetlerine destek sağladığı, saklanacakları evleri temin ettiği belirlendi. Suriye uyruklu terörist, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    hakim serbest bırakmaz inşallah
    Cevapla
  • Demekki doru 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yakalananlar suikast yapacekkenmi durduruldu
    Cevapla
  • mahmuthan 2 yıl önce Şikayet Et
    öküzün altında buzagı var mı acaba git bir bak.hem onlar kankileri kilicdaroglunu ellemezler.Cunki onlar kilcdaroglu na gore saldirmaz.
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk'yı besleyen veya destekleyen sanatçılarada bir operasyon çekilmeli...
    Cevapla
  • memo-se 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk'yı besleyen veya destekleyen sanatçılarada bir operasyon çekilmeli...
    Cevapla
  • Vahvah@ 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbuldaki pkk lı nüfusa gerçekten samimi olarak operasyon yapılacak olsa nüfus %20 rahatlar.... eksiği var fazlası yok!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler