TYB İstanbul'dan Erşat Salihi'ye destek ve tebrik mesajı

TYB İstanbul Şube Başkanı Bıyıklı, Irak Türkmen Cephesi'nin eski genel başkanı Erşat Salihi’yi seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

TYB İstanbul'dan Erşat Salihi'ye destek ve tebrik mesajı
TYB İstanbul'dan Erşat Salihi'ye destek ve tebrik mesajı
GİRİŞ 14.10.2021 17:07 GÜNCELLEME 14.10.2021 17:07

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) eski genel başkanı Erşat Salihi’nin Irak erken genel seçimlerinde Kerkük 2. bölgeden yeniden milletvekili seçilmesi dolasıyla tebrik mesajı yayınladı. 

Bıyıklı Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınladığı tebrik mesajında, Salihi’yi kutlayarak, şunları kaydetti:

"Irak Türkmenlerinin küresel ve bölgesel oyunlara rağmen temel haklarından vazgeçmeden haysiyetli bir şekilde verdikleri var olma mücadelesini yakından takip ediyor ve yürekten destekliyoruz. 

Türkmenlerin Irak halkını oluşturan diğer kesimlerle uyum içerisinde ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilmeleri öncü şahsiyetlerin vereceği mücadeleyle mümkün olacaktır. Bölgenin gerçekleri bize bunu açık bir şekilde göstermektedir. 

Bu açıdan ömrünü milletine vakfeden Sayın Erşat Salihi’nin milletvekili seçilmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. 

Hakları ve özgürlükleri uğruna şehitler vermiş siz Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı zafer sevinci bize bayram mutluluğu yaşatmıştır. 

Bütün yazarlarımızın kalpleri sizlerle birlikte atmaktadır.  Türkiye sadece devlet olarak değil bütün sivil toplum kuruluşlarıyla da her zaman yanınızdadır. Sevinciniz sevincimiz, zaferiniz zaferimizdir. Sizleri yürekten tebrik ederiz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış