Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerden İmamoğlu'na tepki: Acımızı paylaşmadı

Diyarbakır'da çocuklarına kavuşmak için HDP il binası önünde nöbet tutan aileler İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki gösterdi. Süleyman Aydın, İmamoğlu'nun Diyarbakır'a geldiğini hatırlatarak "Bizi ziyaret etmedi, acımızı paylaşmadı" dedi.

GİRİŞ 17.10.2021 18:13 GÜNCELLEME 17.10.2021 19:26
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti 776'ncı gününde sürüyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç, evladına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini söyleyerek, "Kızım HDP'liler tarafından kaçırılarak terör örgütü PKK'ya verildi" dedi.

Koç, PKK ve HDP'den kızını istediğini ifade ederek, "Kararlıyız, evlatlarımızı almadan HDP'nin kapısından ayrılmıyoruz." diye konuştu.

Kızına seslenen Koç, güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Oğlu Muhammed Canbey için eylem yapan anne Hatice Ay ise 7 yıl önce kandırılarak dağa götürülen evladından bugüne kadar hiç haber alamadığını belirtti.

Çok acı çektiğini dile getiren Ay, "Oğlumu kandırdılar, götürdüler. Buradan kalmıyoruz. Çocuğumuzu HDP'den istiyoruz. Çocuğumu almadan buradan gitmeyeceğim." diye konuştu.

Ay, "Muhammed oğlum gel, eve dön. 7 seneden beri sana hasret kaldım. Seni özledim. Devlete, adalete, güvenlik güçlerine teslim ol." ifadelerini kullandı.

"EKREM İMAMOĞLU BİZİ ZİYARET ETMEDİ, ACIMIZI PAYLAŞMADI"

Baba Süleyman Aydın da oturma eylemi yapan aileler adına gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün Diyarbakır'a geldiğini ve çeşitli temaslarda bulunduğunu ancak kendilerini ise ziyaret etmediğini söyledi.

776 gündür evlat nöbetini sürdürdüklerini ifade eden Aydın, Türkiye'nin dört bir yanından gelen anne ve babaların HDP il binası önünde çocuklarını istediğini belirtti.

"Dün Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır'a geldiğini öğrendik. İlk önce evlat nöbeti tutan aileler olarak çok sevindik. Maalesef sonra üzüldük. Ekrem İmamoğlu bizi ziyaret etmedi, acımızı paylaşmadı. Maalesef genel başkanları da ziyaret etmedi." diyen Aydın, İmamoğlu ve CHP'ye tepkilerini dile getirdi.

Aydın, "Bize destek versinler, bu anne ve babaların feryadını artık duysunlar. Kararlı bir şekilde burada mücadelemize devam edeceğiz. HDP ve CHP'yi de vicdana davet ediyoruz." dedi.

HDP'LİLERLE POZ VERDİ

Evlat nöbetindeki ailelerin acısını paylaşmayan İmamoğlu, HDP'lilerin sergisinin açılışına katıldı. "Hafıza Odası" sergisinin açılışına katılan İmamoğlu, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ve HDP'li Sırrı Sakık'la birlikte poz verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 227
  • Samim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ziyaret etseydi şaşarım, ne yani hala bunlardan insanlık bekliyorsunuz ya ben onu anlamıyorum, CHP HDP İP SAADET HEPSİ TERÖR SEVİCİ
    Cevapla
  • Gago 23 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam hdepeden. İzin almış. Diyarbakır'a gelmiş. Sizi. Ziyaret. Etse. Ağa. Babaları. İki dakalik. Ederler. İmansız. Oglunu
    Cevapla
  • Busezon 2 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâmı anlayamadınız da olumlu adım bekliyorsunuz bu papazoģlundan Yazık yazık bunun çapsız olduğunu öğrenemediyseniz size yazık
    Cevapla
  • Mithat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendini vatansever gören CHP liler, milliyetçi olduğunu iddia eden ip liler, önce ahlak ve maneviyat diyen Saadet liler, üç kuruş için istiklal ve istikbali den vazgeçen vatandaşım, iki elinin arasına başını alıp iyi düşünsün.
    Cevapla
  • Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Soy isminde şu bu oğlu yazan siyasetçilerden uzak durun yeter siz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!