2021-2022 Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

2021-2022 için kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman başlayacak? Her yıl havaların soğuması ve kış aylarının gelmesi ile birlikte araç sahiplerin kışlık lastiklerini yazlık lastiklerle değiştirmek için hazırlıklarını yapıyor. İşte bu yıl ki kışlık lastik uygulamasının başlangıç ve bitiş tarihi...

2021-2022 Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?
2021-2022 Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?
GİRİŞ 20.10.2021 10:05 GÜNCELLEME 20.10.2021 10:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Havaların soğuması ve kış aylarının yaklaşması ile birlikte kış zorunluluğunun ne zaman başlayacağı yeniden merak edilmeye başladı. Bilindiği üzere Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar taşıtların kış aylarında, kara yollarının güvenliği, can ve mal güvenliği nedeni ile kış lastiği takması zorunlu. Peki 2021-2022 kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kış lastiği kullanmamanın cezası kaç TL? İşte merak edilen soruların cevapları...

Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Ne Zaman Başlıyor?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık 2021 tarihinde başlayıp, 1 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek. Kurallara uymayanlara ise Bakanlık tarafından belirlenen para cezası uygulanacak.

Hususi Araçların Kış Lastiği Takması Zorunlu Mu?

Hususu araçların kış lastiği takma zorunluluğu bulunmuyor. Alınan karar çerçevesinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor. 
Lakin uzmanlar can ve mal güvenliği için hususi araçlarında kış aylarında kış lastiği kullanmalarını öneriyor.

2021 Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?

1 Aralık 2021 - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında kış lastiği takmayan araçlar tespit edildiğinde 835 TL para cezasına çarptırılacak.

Hangi Araçların Kış Lastiği Takması Zorunlu?

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin kış lastiği takması zorunlu tutuluyor.

Buna ek olarak yukarıda belirtilen araçların seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerinde kış lastikleri ile değiştirilmesi gerekiyor.

Kış Lastiği Kaç Derece Hava Sıcaklığında Kullanılır?

Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren kış lastiğine geçilmesi öneriliyor. 

YORUMLAR 2
  • hgs 2 yıl önce Şikayet Et
    4x4 araçlarda bu zorunluluk var mı?
    Cevapla
  • yaşar yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim karayoluna çıkan tüm araçların kışlastiği takması zorunlu olması gerekli.Ayrım yapılmamalı ben takacağım ticari diye hususi takmayacak karda buzda gelecek bana vuracak veya yol onun yüzünden kapanacak yasa herkese aynı işlemeli böyle adaletsizlik olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar