Altın ve dolar için kritik toplantı! FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Altın ve dolar fiyatlarını direk etkileyecek olan ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı ülkenin gündemine oturdu. Geçen ayın 21’nde gerçekleştirilen FED faiz kararı için Ekim ayı toplantısının ne zaman yapılacağı araştırılıyor.

Altın ve dolar için kritik toplantı! FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?
Altın ve dolar için kritik toplantı! FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?
GİRİŞ 21.10.2021 09:05 GÜNCELLEME 21.10.2021 09:06

ABD Merkez Bankası (FED) son toplantısını geçen ay gerçekleştirdi. Toplantının ardından politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu açıklanmıştı. Küresel piyasalarda gözler, ABD'de enflasyon verisinin beklentileri aşmasının ardından ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara çevrilirken, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı bekleniyor. Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar ve altın fiyatlarında değişiklik olması bekleniyor.

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı en son 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Önümüzdeki FED toplantısı tarihleri ise 2-3 Kasım ve 14-15 Aralık 2021 şeklinde olacak. Bu takvime göre ekonomik tahminlere ilişkin verilerin açıklandığı FED faiz kararı toplantısı Ekim ayında gerçekleşmeyecek.

FED’in Son Faiz Kararı Ne Olmuştu?

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutmasının ardından, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi