Son dakika: İstanbul'da "ajan" avı! 6 kişi tutuklandı, bakın hangi ülke vatandaşı çıktılar

Türkiye'deki Çeçen muhaliflere yönelik silahlı eylem hazırlığında oldukları ve casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4'ü Rus 6 şüpheli "siyasi ve askeri casusluk" suçundan tutuklandı.

Son dakika: İstanbul'da "ajan" avı! 6 kişi tutuklandı, bakın hangi ülke vatandaşı çıktılar
Son dakika: İstanbul'da "ajan" avı! 6 kişi tutuklandı, bakın hangi ülke vatandaşı çıktılar
GİRİŞ 21.10.2021 06:41 GÜNCELLEME 21.10.2021 06:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, "siyasal veya askeri casusluk" suçuna yönelik yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, 8 Ekim'de İstanbul merkezli, Antalya koordineli bir operasyon gerçekleştirildi.

OPERASYON İÇİN GECE YARISI DÜĞMEYE BASILDI

Gece saat 03.00 sıralarında yapılan operasyon sonucu, Türkiye'de bulunan muhalif Çeçen şahıslara yönelik eylem arayışında oldukları öne sürülen Rusya Federasyonu uyruklu Abdula Abdulaev, Ravshan Akhmedov, Bislan Rasaev ve Aslanbek Abdulmuslimov, Ukrayna uyruklu Ihor Yefrim ile Özbekistan uyruklu Amir Yusupov isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

6 ŞÜPHELİ CASUSLUKTAN TUTUKLANDI

Emniyet müdürlüğü ekiplerince düzenlenen tahkikat sonucu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen ve ifadeleri alınan şüpheliler, TCK'nın 328. maddesinde düzenlenen ve 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngörülen "siyasi ve askeri casusluk" suçundan tutuklamaları talebiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelileri sorgulayan nöbetçi hakimlik, yabancı uyruklu 6 şüphelinin de aynı suçtan tutuklanmasına hükmetti. Tutuklanan şüphelilerin Maltepe Ceza İnfaz Kurumuna götürüldüğü öğrenildi.

ÇEÇEN MUHALİFLER HEDEFTEYDİ

Edinilen bilgiye göre, şüphelilerin, Türkiye'deki Çeçen muhalif kişilere yönelik silahlı eylem hazırlığında oldukları ve bu yönde silah temin edip planlamaya giriştikleri öne sürülüyor. Şüphelilerin, bu eylemleriyle uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabileceklerinin değerlendirildiği de kaydediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • ismailbey 2 yıl önce Şikayet Et
    seçimler yaklaşıyor baydının ajanları da yakında ülkeyi karıştırmak için finansal teröristleri yönlendireceği belliyken özellikle heykır ve analistlerimiz ekonomi üzerinde çok tedbirli olmaldır anlık ve seri kararlar gerekebilir ayrıca sözde aktivist bozuntularını dernek ve ajanlar vasıtasıyla besleyerek toplum sal olayları yönlendirme faaliyetlerine girecekler sosyal medyaya yalan haber yayan ların temsilcilerine mahkeme kararı alınmaksızın belli konularda yetkilelere yetki kullanımı verilmelidir ülkenin selameti açısından tedbirler alınması yönünde dikkatli olunmaladır..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö emniyetteyken yaylaydı istanbul kaç tane çeçen komutan Türkiyede şehit edildi şimdi göz açtırmıyorlar.
    Cevapla
  • cihangir 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya bizden vize ve bir sürü belge istiyor ama onların vatandaşları çok rahat şekilde ülkemize girip böyle işler çevirebiliyorlar.
    Cevapla
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun size..MİT'imize...Güçlü devletler böyle yapar.
    Cevapla
  • Mustafa kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar vadisinde 13 yıl önce buna değinilmişti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?