Sağlık Bakanlığı 30 yaş altı gençler için harekete geçti

30 yaş altı gençler sosyal medyadaki 20-30 hesabın yaydığını bilgi kirliliğinin etkisi altında kalıp aşıya mesafeli davranınca Sağlık Bakanlığı da bir çalışma başlattı.

GİRİŞ 21.10.2021 10:00 GÜNCELLEME 21.10.2021 10:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Günlük vakalar içinde 30 yaş altının oranı yüzde 50'lere yaklaştı. Bunların büyük bölümü ise 25 yaş altı grup. Liselerde ve üniversitelerde, yurtlarda ya da dışarıda bir araya geliyor. Bu grupta aşı olma oranı oldukça düşük. Diğer kurallara uyum konusunda da dikkatli olmadıkları için virüsü kapıp evlerindeki büyüklerine bulaştırıyor.

20-30 HESAP BİLGİ KİRLİLİĞİ YAYIYOR

30 yaş altında sosyal medyadaki bilgi kirliliği (infodemi) nedeniyle aşıdan uzak duruyor. 20-30 sosyal medya hesabı bu kirliliğin kaynağını oluşturuyor. Sağlık Bakanlığı da bu konuda bir çalışma başlattı. Hem bu kirliliğin önlenmesi hem de tamamen kapalı alanlara geçmeden gençlerin aşılanması için bir yol haritası çıkartılacak.

EVDEN OKULA

Okulların günlük vakalara etkisi ile ilgili de gelen veriler değerlendirilerek masaya yatırıldı. Çalışmalar virüsün okuldan eve değil, evden okula gittiğini (yaklaşık yüzde 70 evden okula gidiyor) gösteriyor. Bu nedenle vakaların üçte birini çocuklar oluşturuyor. Ama bunun yatan hasta ve yoğun bakıma bir yansıması olmadı. Bu dalgada çocuklar çok ağır geçirmiyor.

YÜZDE 16 HALA AŞI OLMADI

Tablo, aşılanma hızının artması halinde daha da pozitife dönecek. Ancak halen aşı hakkı olmasına karşın toplumun yüzde 16'si hiç aşı yaptırmadı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıoldumu ölümsüzmüşüm olunuyor aşı olupta ölen yokmu hiç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!