KADES'e uluslararası ödül!

İçişleri Bakanlığı'nca kullanıma sunulan Kadın Acil Destek (KADES) mobil uygulaması, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 15'inci Genel Kurulu Toplantısı'nda ödüle layık görüldü.

GİRİŞ 21.10.2021 13:45 GÜNCELLEME 21.10.2021 13:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen, kadına yönelik şiddetle mücadeleye katkı sağlayan KADES mobil uygulaması, uluslararası alanda da takdir topladı.

Paris'te düzenlenen Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 15'inci Genel Kurulu Toplantısı'nda KADES, 'Covid-19 salgınında ulusal yardım hatları ve akıllı telefon uygulamalarıyla aile içi şiddetle mücadele' kapsamında ödüle layık görüldü. Ödül, 18 Kasım'da Roma'daki İtalyan Parlamentosu'nda düzenlenecek törenle verilecek.

KADES'E 215 BİN 387 İHBAR

Mobil uygulama KADES, halen 2 milyon 659 bin 12 kişi tarafından kullanılıyor. Emniyet ve jandarma personeli, bugüne kadar KADES üzerinden yapılan 215 bin 387 ihbara müdahale etti. Anında olay yerine yönlendirilen ekipler, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının engellenmesini sağladı.

Öte yandan aile içi ve kadına yönelik şiddet geçmişi veya şiddet uygulama ihtimali yüksek kişilerin takibinin sağlanması amacıyla oluşturulan Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi'nde ise bugüne kadar 667 olayın takibi yapıldı. 425 kişinin elektronik kelepçe ile izlenmesi tamamlanırken 242 kişinin ise takibine devam ediliyor.

AKDENİZ PARLAMENTERLER ASAMBLESİ 

Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında ekonomik, sosyal ve siyasal konularda iş birliği sağlanması amacıyla 2005 yılından bu yana faaliyet yürüten Akdeniz Parlamenterler Asamblesi'nin 29 üyesi ve 4 gözlemci üyesi bulunuyor.

Akdeniz Parlamenterler Asamblesi'nin üye ülkeleri şöyle:

"Türkiye, Fransa, İtalya, Portekiz, Sırbistan, Yunanistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır, Hırvatistan, Fas, İsrail, Lübnan, Ürdün, Cezayir, Libya, Malta, Monako, Karadağ, Moritanya, Andorra, Bosna-Hersek, San Marino, Suriye, Slovenya, Romanya, Filistin ve Tunus."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • sadece gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    bu uygulamaya ödül vermeleri gayet normal. onların projesi de ondan, avrupada yok böyle bir uygulama ,ama bizim tayfa sazan gibi atladılar. oysa avrupada söz konusu şiddet çok daha fazla. bu uygulama işin az bir bölümü daha.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    acaba hiç art niyetli kullananlar yok mu? ne de olsa kadın beyanı esas bu memlekette
    Cevapla
  • Huzurlu aile 2 yıl önce Şikayet Et
    Aile bir bütündür. Şiddetin kadını, erkeği ve çocuğu olmaz. İnşallah ailenin bütünlüğü için bu mana bir an önce anlaşılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor