Hakkari'de, HDP binası önündeki eylemde 19'uncu hafta

HAKKARİ'de, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi, 19'uncu haftada 10 ailenin katılımıyla devam etti.

Hakkari'de, HDP binası önündeki eylemde 19'uncu hafta
Hakkari'de, HDP binası önündeki eylemde 19'uncu hafta
GİRİŞ 22.10.2021 15:43 GÜNCELLEME 22.10.2021 15:43

Çocukları PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan aileler, 19'uncu haftada Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve 'Dağları kurtlara, kuşlara bırakın', 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter yakamızdan düşün', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizler ile yürüyüş yaptı. HDP binasına kadar slogan atarak, yürüyen aileler için polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Binanın önüne gelen aileler, 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP' sloganı attı. Parti binası bahçesinde toplanan HDP'liler de yüksek sesle müzik açarak, eylemi engellemeye çalıştı.



5 yıl önce dağa kaçırıldığını belirttiği kayınbiraderi Rojhat Çiftçi için eyleme katılan Leyla Çiftçi, "Bedenen yanımızda olmayıp, gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın. Bu haklı davamızı birlikte büyütelim. Çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Bu terör belası dolayısıyla ölen Türkiye’nin tüm evlatları için ayrı ayrı üzülüyoruz. Terörün sebep olduğu ölümlerde payınızı istediğiniz kadar inkar edin, halk biliyor. Evlatlarını hain terör örgütünün elinden kurtarmaya çalışan bütün anne ve babalara selamlarımızı iletiyor, ellerinden öpüyoruz. Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyoruz" dedi.

10 yıl önce 13 yaşındayken dağa kaçırılan Emircan'ın annesi Nihal Çiftçi de oturma eylemine katılarak, oğlunu almadan HDP binası önündeki eylemlerini bitirmeyeceklerini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi