Kemal Kuruçay son yolculuğuna uğurlandı

59 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Kemal Kuruçay son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 23.10.2021 17:10 GÜNCELLEME 23.10.2021 17:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

'Seksenler'' dizisinde "Seyfi" karakterini canlandıran oyuncu Kemal Kuruçay, 59 yaşında hayatını kaybetti. Kuruçay, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da 10 Haziran 1962'de dünyaya gelen Kemal Kuruçay, Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocalarından ve kurucularındandı.

Kuruçay, 1990'lı yılların başında tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili oluşturdu ve ikili "İstanbul Bura Mı" sinema filminde birlikte rol aldı.

"Seksenler" dizisinde muhtar karakterini oynadı

Türk televizyonlarında 1996 yılında yayınlanan "Gurbetçiler" adlı dizideki "Cemil" rolüyle tanınan Kuruçay, sonraki yıllarda "İnce İnce Yasemince" ve "Reyting Hamdi" komedi dizilerinde de oynadı.

Kemal Kuruçay, 2002'de TGRT'de yayınlanan "Zor Baba" adlı dizide Engin Günaydın ile beraber başrolde oynarken, 2010'da "Faysal" karakteriyle Yasemince'nin yeni bölümlerinde izleyici karşısına çıktı.

Usta oyuncu, 2014'te senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı, Müfit Can Saçıntı'nın yönettiği "Mandıra Filozofu" isimli sinema filminde rol alırken, son olarak "Seksenler" dizisinde muhtar karakterini oynadı.

YORUMLAR 7
  • erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    müjdat gezen gibi vatan hainin yanında olup hiç siyasete karışmadan halk in sanatçısı oldu rahmetliyi enson 3 sene önce Acıbadem de yürürken görmüştüm allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • cakal ali 2 yıl önce Şikayet Et
    adami bilmiyorum sadece tv dizi filmler de var idi iyi oyuncu idi kisaca hainlik yapan yada dine hakaret eder iken gørmedim meslekgini yapiyor idi onun icin iyi adam bence diger snatci bozmalari gibi dine saldirma hainlik ulkesine ihnaet etmedi yada ben gørmedim allah rammet etsin
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah tahsilatını affetsin.Tanınmadan sevilmek bu işte.çok severdik,bütün oyunları çok güzeldi.
    Cevapla
  • ATİLA 2 yıl önce Şikayet Et
    Taksirat demek istemiş
    Cevapla
  • alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    tahsilat ne yeğen
    Cevapla
  • Mehmet Camurcu 2 yıl önce Şikayet Et
    iste yalan... dün dizi icin ezber calisirken bugun öbür dunyadasin. bos dunyanin boş işleri ile uğraşıp duruyoruz. Allah sonumuzu hayırlı eylesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat