Destici: Darbe anayasasının değiştirilmesini destekliyoruz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Osmaniye İl Başkanlığı 6'ncı Kongresi'nde konuştu. Destici, Türkiye'nin demokratiklerştirilmesi, darbe anayasasının değiştirilmesini desteklediklerini ifade etti.

Destici: Darbe anayasasının değiştirilmesini destekliyoruz
Destici: Darbe anayasasının değiştirilmesini destekliyoruz
GİRİŞ 24.10.2021 22:12 GÜNCELLEME 24.10.2021 22:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BBP Osmaniye İl Başkanlığı'nın 6'ncı Olağan Kongresi, Ahmet Şükrü Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yanı sıra AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, siyasi partilerin il başkanları ve partililer katıldı. Genel Başkan Destici, Türkiye'nin demokratiklerştirilmesi, darbe anayasasının değiştirilmesi ile Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili değişiklikleri desteklediklerini söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ DARBE ANAYASASINDAN KURTARMANIN YOLLARINI ARIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, anayasa değişikliği teklifine 'evet' dediklerini kaydeden Destici, "CHP, İYİ Parti ve diğer partilerin genel başkanlarını ziyaret ederek, yeni anayasaya destek vermelerini istedik. Hala da bu isteğimizi devam ettiriyoruz. Biz, PKK'nın siyasi uzantısı ve şubesi hariç diğer siyasi partilerin bir araya gelip, Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmanın yollarını arıyoruz" diye konuştu.

'ALLAH RIZASINI ÖNCELİYORUZ'

Allah'ın rızasını önceleyerek siyaset yaptıklarını belirten Destici, şunları söyledi:

"Bazı siyasi partiler, destek kazanmak için Kürt sorununu öne sürüyor. Kürtler bizim kardeşimiz. Biz bugüne kadar kimseyi ayırt etmedik, etmeyiz. Çünkü biz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen, Şeyh Edebali'nin torunlarıyız. Biz, 'Yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü' diyen Yunus Emre'nin ayak izlerinin olduğu toprakların evlatlarıyız. Bu nedenle biz, asla insanımızı etnik kökeninden, mezhebinden dolayı ayırmadık, hiçbirine farklı muamele yapmadık."

Mevzut başkan İsmail Gümüş'ün aday olmadığı ve tek liste ile girilen kongrede BBP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen oldu.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • MUAZZEZ KAVAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın; Mustafa Destici Anayasa Çalışmalarını Bizlerde Antalya ilimiz Olarak Destekliyoruz Meltem Mahallesi Muhtarlığı olarak Anayasa Bir,an evvel Çıkmalıdır Birde Antalya Adliye Sarayı 1- Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli ve Savcı Ekrem Akkuş İçin Müfettiş Gönderiniz Yüzlerce İnsanımızın Delillerini Dikkate Bile Almadan Suçsuz Masum İnsanlarımızı Bunlar Zorla Hapse Attılar ve Halen Atmaya Devam Ediyorlar Bunların Görev Yerlerini Acil Değiştiriniz Bizlere Adaleti Sağlayacak Hakim ve Savcılar Gönderiniz Bizler Akparti hükümetinin Adaletine Güveniyoruz inanıyoruz Gereğini Rica Ederiz Meltem Mahallesi ( Muhtarlığı) Muazzez Kaval Saygılarımızla....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü