Orman yangınına neden olan 7 turist tutuklandı

Antalya Konyaaltı'nda ekipler, 23 Ekim'de çıkan orman yangının çıkış nedenini tespit etmek için çalışma başlattı. Kamp yaptıkları sırada yaktıkları ateşle orman yangınına neden oldukları gerekçesiyle Rus uyruklu 7 turist tutuklandı.

GİRİŞ 25.10.2021 20:10 GÜNCELLEME 25.10.2021 20:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Antalya'da kamp sırasında yaktıkları ateşle orman yangınının başlamasına neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan Rus uyruklu 7 turist tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konyaaltı ilçesinde 23 Ekim'deki orman yangınının söndürülmesinin ardından çıkış nedeninin tespit edilmesi için çalışma başlattı.

İncelemeler sürerken bölgede yürüyüş yapan bazı kişiler, yangının başladığı Sivri Dağ mevkisinde yabancı turist grubunun kamp yaptığı ve ateş yaktığı ihbarında bulundu.

Ekipler, bölgede kamp yapan 7 kişilik Rus turist grubunu gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "orman yangınına neden olma" suçlamasıyla tutuklandı.

Konyaaltı ilçesinde 23 Ekim'de çıkan orman yangını, bir uçak ve 3 helikopterle havadan, 5 arazözle de karadan müdahaleyle söndürülmüştü.

 

YORUMLAR 16
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    acaba şimdiye kadar kendi ülkelerinde en ufak yangına sebeb verdilermi.kasıt var apaçık,kasten yaktılar
    Cevapla
  • S.UYSAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Turistlerin yanına yerli bir kılavuz zorunlu olmalı ve bu kılavuz herhangi bir olumsuzluğu bildirmediğinde ceza almalı yabancı turist mi ajan mı ne bilelim memleketin her yerinde elini kolunu sallayarak gezmemeli...Bir Türk gurup gidip Rusyanın her yerinde elini kolunu sallayarak gezebilir mi?
    Cevapla
  • Zeki Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    21 milyon turiste kaç kılavuz verelim
    Cevapla
  • cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    belkide uzaydan gönderilmislerdir, bunlar rus turist, balkon cocugu degil, dogada piknik yaparken, votkayi fazla kacirmislar
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep diyorum ki şu turizm gözden geçirilmelidir. Herkes ülkemize gelmesin. Turistleri kimse evine almasın dikkatli olun. Turist kılığında çok ajanlar var. Sinsi sinsi hastalıklar bulaştırırlar bunlar. En zayıf ve kırılgan noktada milli ve yerli değerlerimize cephe aldırır bu hainler güruhu. Dikkat edelim.
    Cevapla
  • bora bey 2 yıl önce Şikayet Et
    turist demeyin şunlara içimizdeki ajanlar birazı yakaladınızya bunlarda yakalayamadıklarınız asacaksınız bu itleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini