Büyükelçiler neden geri adım attı? Perde arkasındaki çarpıcı detaylar

Başkan Erdoğan ve Türkiye'nin kararlı ve dik duruşu karşısında ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara büyükelçiliklerinin geri adım atmasının yankıları sürüyor. Kanal 7 Ankara Temsilcisi, Haber7 Yazarı Mehmet Acet, çarpıcı detayları paylaştı.

Büyükelçiler neden geri adım attı? Perde arkasındaki çarpıcı detaylar
Büyükelçiler neden geri adım attı? Perde arkasındaki çarpıcı detaylar
GİRİŞ 26.10.2021 00:30 GÜNCELLEME 26.10.2021 11:36
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara büyükelçilikleri, diplomatların bulunduğu ülkelerin kanun ve nizamlarına riayet etmesini öngören Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiğini açıklayarak geri adım atmıştı.



ÇARPICI DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Kriz nasıl aşıldı?  Perde arkasında neler oldu? Nasıl bir trafik yürütüldü? Kanal 7 Ankara Temsilcisi, Haber7 Yazarı Mehmet Acet, çarpıcı detayları paylaştı.

Mehmet Acet'in yazısı şu şekilde;

Ankara’da görevli 10 ülkenin büyükelçilerinin 18 Ekim’de Osman Kavala ile ilgili yayınladıkları bildiri, Ankara’nın büyük tepkisini çekmiş, bildiri, kısa süre içerisinde büyük bir gerilime yol açmıştı.



ANKARA'DAN KRİTİK ADIM

Kriz, büyükelçilerin Viyana Sözleşmesi’nin 41’inci maddesinde yer alan ülkelerin içişlerine karışmama ilkesine riayet gösterdiklerini belirtip geri atması ve Ankara’nın bu adımı olumlu karşılamasıyla aşıldı.

Peki, kriz nasıl aşıldı?

Perde arkasında neler oldu?

Nasıl bir trafik yürütüldü?

YOĞUN BİR DİPLOMASİ TRAFİĞİ YÜRÜTÜLDÜ

-Haber 7’nin kaynaklardan aldığı bilgilere göre, krizin aşılması için cumhurbaşkanlığı ve dışişleri Bakanlığı yetkilileri, koordineli bir şekilde muhataplarıyla yoğun bir diplomasi
trafiği yürüttü.  

-Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pazar günü ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield’le bütün gün boyunca süren uzun görüşmeler yaptı.

ABD Büyükelçisi’nin de bu müzakereler sırasında krizin daha fazla büyümemesi için makul bir tutumla hareket ettiği ve bu yönde çaba harcadığı değerlendiriliyor.

GÖRÜŞMELER YAZILI METİN ÜZERİNDEN YAPILDI

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yürütülen görüşmeler yazılı metin üzerinden yapıldı.

GERİ ADIM ATTILAR

-Bu metinler gün boyunca karşılıklı teklifler halinde gitti, geldi ve nihayetinde Ankara’nın büyük önem verdiği Türkiye’nin içişlerine karışmama ilkesine yapılan atıfla büyükelçiler böyle bir niyetlerinin olmadığını zımnen vurgulayıp ‘geri adım’ atmış oldular.  

-Kaynaklar, varılan uzlaşmayla ilgili olarak karşılıklı anlayış, saygı ve çıkarların esas alındığı bir zeminde Türkiye’nin hukuku ve onurunun korunduğu değerlendirmesini yapıyor. Krizin çözüme kavuşmasıyla büyükelçilerin temsil ettikleri ülkelerin Türkiye ile ilişkilerinin yıpranmasının önüne geçildiği, makul bir yöntemle krize çözüm bulunduğu ifade ediliyor. 

YORUMLAR 44
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    buyuk elçiler gerei adım attı ama, dolar euro geri adım atmadı??
    Cevapla
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu da dolar euro alan T.C düşmanlarına soracaksınız
    Cevapla
  • Gurbetten 2 yıl önce Şikayet Et
    ...dolar avro Türk insaninda yabanci herseye ragbet oldugu müddetce dolar avro talebi bitmez... en zayif noktamiz bu saldirilar dolar avro üzerinden gelir tabiiki
    Cevapla
  • Sinop lu 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olarak geri adım atılmamalı istenmeyen 10 adam olarak işlem başlatılması lazım nekadar bu konularda hassas olduğumuz beyan edilmeli
    Cevapla
  • CCC 2 yıl önce Şikayet Et
    Niyet hasıl olmuştur sen neyin peşindesin.
    Cevapla
  • 16 Bursa 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden geri adım atıldığı yazmıyor nasıl geri adım atıldığı yazıyor.
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun Reis
    Cevapla
  • sinirli 2 yıl önce Şikayet Et
    bana göre içişlerinize karıştığımız için de ayriyeten özür diliyoruz cevabı alınmalıydı ...bence yapılan iş türkiyeyi küçük düşürmüştür.
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar tükürdüklerini yaladılar..BİZ NİYE KÜÇÜK DÜŞELİM..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!