MEB kazanım değerlendirme sınavı sonuçları karneyi etki edecek mi? 7,8,11 ve 12. sınıflar...

MEB, pandemi döneminde öğrencilerin öğrenme kayıplarının tespit edilip, telafi programlarına yön vermesi açısından kazanım değerlendirme sınavlarını düzenliyor. Ortaokul 7 ve 8. sınıflar dün sınav olurken lise 11 ile 12. sınıflar bugün sınavlara katılacak. Kazanım değerlendirmede Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sınav yapılıyor. Öğrenci ve velileri kazanım değerlendirme uygulamasının yıl sonu ortalamasına etki edip etmeyeceğini araştırıyor. Peki kazanım değerlendirme sınavı sonuçları karneye etki edecek mi?

MEB kazanım değerlendirme sınavı sonuçları karneyi etki edecek mi? 7,8,11 ve 12. sınıflar...
MEB kazanım değerlendirme sınavı sonuçları karneyi etki edecek mi? 7,8,11 ve 12. sınıflar...
GİRİŞ 28.10.2021 17:30 GÜNCELLEME 28.10.2021 17:30

4.5 milyon öğrencinin katılımıyla yapılan Kazanım Değerlendirme sınavı uygulaması tüm Türkiye'de yapılmaya başladı. 2020 yılının Mart ayından itibaren yüz yüze ve uzaktan eğitimi karışık alan öğrencilerin öğrenme kayıplarının tespit edilmesi için ilk kez yapılan uygulamada bundan sonraki süreçte Milli Eğitim Bakanlığının yol haritası çizmesi için belirleyici olacak. Ortaokul öğrencilerinin katılacağı sınavda  Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 25'er soru yöneltilirken sınav süresi 40 dakika olarak belirlendi. Lise öğrencileri ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerden kazanım değerlendirmesi uygulamasına katılacak. Geniş çaplı yapılacak sınavın ardından aileler ve öğrenciler bu sınavların karneye etki edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki kazanım değerlendirme sınav sonuçları yıl sonu ortalamasını etkileyecek mi? İşte MEB Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı kazanım değerlendirme açıklaması...

Yarın okullar tatil mi yarım gün mü? (28 Ekim) Perşembe günü okullarda kaç saat ders işlenecek?Yarın okullar tatil mi yarım gün mü? (28 Ekim) Perşembe günü okullarda kaç saat ders işlenecek?

Kazanım Değerlendirme Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen Kazanım Değerlendirme Sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı sınavın kitapçıkları en erken bir gün sona öğrencilere dağıtılacak. 

Öğrencilerin cevap kağıtları, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ulaştırılarak ölçme ve değerlendirme merkezine sevk edilecek. İllerde uygulama verileri kullanılarak herhangi bir analiz ya da raporlama çalışması yapılmayacak. Sınavlara katılmayanlar için mazeret uygulaması olmayacak.

Sınav Sonuçları Karneye Etki Edecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, salgın dönemi sonrasında eğitim öğretim sistemine yapacağı revizeler için kazanım değerlendirme sınavı sonuçlarını baz alacak. Ortaokul 7,8 ve lise 11 ile 12. sınıfların katıldığı sınavın sonuçları herhangi bir ölçme ve değerlendirme işlemine dahil edilmeyecek. Bakanlık ilerleyen süreçlerde öğrencilerin eksik kaldığı konu ve kazanımlara yönelik destekleyici eğitim yöntemleri uygulayacak.

"Programlarımızı Yeniden Güncelleyeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kazanım değerlendirme uygulamasına yönelik yaptığı açıklamada öğrencilerin kendi okullarında uygulama programına katılacağını hatırlattı. Bu uygulama ile birlikte öğrencilerin öğretme kayıplarının tespit edileceğine dikkat çeken Özer " öğrenme kayıplarını tespit edip telafi edecek şekilde programlarımızı yeniden güncelleyeceğiz. Eğitim öğretim yılı boyunca bu desteklerimizi sürekli çeşitlendirerek kapasitesini artıracağız." ifadelerini kullandı.

Lise 11 ve 12. sınıf Sınavları Bugün Düzenleniyor!

Ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin sınavları 26 Ekim Salı günü gerçekleştirildi. Öğrencilere Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluşan kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı. Lise öğrencilerinin katılacağı kazanım değerlendirme uygulaması ise bu sabah saat 9.00 saatlerinde başladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...