Öldürdüğü kız arkadaşının ailesinden duruşmada özür diledi

Burdur'da parkta tartıştığı eski sevgilisi Gizem Canbulut'u (17) bıçaklayarak öldüren ve hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Eren Yıldız (19), duruşmada Canbulut ailesine pişman olduğunu söyleyip, özür diledi.

Öldürdüğü kız arkadaşının ailesinden duruşmada özür diledi
Öldürdüğü kız arkadaşının ailesinden duruşmada özür diledi
GİRİŞ 27.10.2021 13:41 GÜNCELLEME 27.10.2021 13:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Burdur'un Bucak ilçesinde 17 Mart'ta parkta tartıştığı eski sevgilisi Gizem Canbulut'u bıçaklayarak öldüren ve hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Eren Yıldız'ın yargılanmasına devam edildi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya sanık Eren Yıldız tutuklu bulunduğu Elmalı Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada Gizem Canbulut'un yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

'OCAKLARINA ATEŞ DÜŞÜRMEK İSTEMEZDİM'

Duruşmada ifade veren sanık Eren Yıldız, Gizem Canbulut'un ailesinden özür dileyerek pişman olduğunu söyledi. Yıldız, "Çok pişmanım. Benim gelecek planlarım vardı. Ocaklarına böyle bir ateş düşürmek istemezdim" dedi. Mahkeme heyeti tanıkları dinledikten sonra Eren Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 11 Ocak 2022 tarihine erteledi.

AVUKAT TÜRKCAN'IN AÇIKLAMASI

Mahkeme sonrası Gizem Canbulut'un ailesinin avukatı Elif Kübra Türkcan, adliye çıkışında açıklama yaptı.

Ailenin vicdanının rahatlatılması için üst sınırdan ceza beklediklerini anlatan Türkcan, şunları söyledi:

"Her şeyden önce bir kadın, bir çocuk öldü. Bunu geçen celsede de söylemiştik zaten. Bugün ikinci duruşma görüldü. Tutukluluk hali devam ediyor ama kamu vicdanından ziyade ölen çocuğun ailesinin vicdanının rahatlatılması için üst sınırdan bir ceza bekliyoruz. Beklentimiz yüksek. Umarız her şey umduğumuz gibi devam eder ve cezayı hak ettiği gibi alır. Çünkü her şeyden önce bir çocuk vefat etti. Bunun acısı toplumda bir şekilde unutulur, kamuda unutulur ama bu insanların yüreğindeki ateş sönmeyecek."

'7 AYDIR MEZARLIĞA GİDİYORUM'

Gizem Canbulut'un babası Hasan Canbulut "Eğer o ağır cezayı alırsa içim rahatlamış olur" dedi.

Ağabeyi İbrahim Canbulut ise, "7 aydır mezarlığa gidip geliyorum ama bir türlü kardeşim yanıma gelmiyor. Böyle bir şey olsun hiç istemezdim. Adalet yerini bulsun. En ağır cezayı istiyoruz" diye konuştu.

Ablası Ayşana Pişgin adaletin yerini bulmasını talep etti. Sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını isteyen Pişgin, "Kardeşim gibi başka Gizemler ölmesin. En ağır cezayla cezalandırılsın. Hiç çıkmasın. Hatta idam gelsin" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Kasten can alan can vermeli. Tek adalet bu.
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 2 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler ve katiller idam edilmediği sürece adalet yerini bulmaz. Kisas da hayır vardı
    Cevapla
  • nail 2 yıl önce Şikayet Et
    Parkta tanışıyor arkadaş oluyor bunun adı zina dır fuhuştur dinimizde ama kimse dine aldırış etmez oldu hal böyle olunca şeytan vesvese verir herşey yaptırır. mevlam ıslah eylesin ANNELER BABALAR çocuklarınızı genç kızları parkta başı boş bırakırsa aman kızım hayatını yaşlasın özgür olsun gençliği yaşasın ben yaşamadım o yaşasın derse böyle çar çakala yem olur dizinide dövsen saçınıda yolsan boğazınıda yırtsan mezardaki duymaz mevlam gençleri ıslah eylesin islam fıtratıyla yaşamayı nasip eylesin
    Cevapla
  • Osmanlı1453 2 yıl önce Şikayet Et
    İdam neden gelmiyor ? Beyt-ül malı çalanlara yoksulluk yapanlara el kesme cana kıyanlara idam. ALLAH'IN laneti katillerin ve yolsuzluk yapanlarınüzerine olsum
    Cevapla
  • T d 2 yıl önce Şikayet Et
    Kız arkadaşım ne demek Türkiyede artık herşey normal görünüyo.... Allah'ım bizlere hidayet ver.Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu