MEB'den yeni düzenleme kararı! Bakan Mahmut Özer açıkladı! Zorunlu olacak...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, anaokulu, anasınıfı gibi okul öncesi eğitimi alan ve almayan öğrenciler arasında ilkokul 1. sınıfa başlanmasıyla temel farklar olduğuna dikkat çekti. Bu farkların telafi edilmesi gerektiğini ifade eden Bakan yeni düzenlemenin sinyallerini verdi. Anaokulunda 36-56 aylık, anasınıflarına 45-56 aylar arasında çocuklar okul öncesi eğitim alıyor. Bakan Özer Cumhurbaşkanlığı Programı'nda 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamında alınmasına yönelik adımlar atılacağını ifade etti. İşte MEB Bakanı Mahmut Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar...

MEB'den yeni düzenleme kararı! Bakan Mahmut Özer açıkladı! Zorunlu olacak...
MEB'den yeni düzenleme kararı! Bakan Mahmut Özer açıkladı! Zorunlu olacak...
GİRİŞ 28.10.2021 09:34 GÜNCELLEME 28.10.2021 09:35

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim gündemine ilişkin önümüzdeki süreçlerde yapılması planlanan hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu. Temel eğitimde imkan farklılıklarını azaltma konusunda kararlı olduklarını belirten Bakan, en çok dikkat edecekleri hususun okul öncesi eğitime erişimi arttırma olduklarını söyledi. Türkiye genelinde bağımsız  2 bin 800 anaokulunun olduğu bilgisini paylaşan Özer, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Program'da yer alan on bin okul projesi kapsamında 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni anasınıfı açılacağının müjdesini verdi. Öğrenci kapasitesinin arttırılmasıyla MEB, okul öncesi eğitim kurumlarının daha erişilebilir olmasını amaçlayacak. İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamalardan öne çıkan satır başları...

5 Yaşa Anaokulu Zorunlu Olması Planlanıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması hedefinin uygulanması için gerekli alt yapıyı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Bakanlığın plan ve bütçe yapılandırmalarını tamamlamaya yakın olduğunu ifade eden Özer, 2023 yılında hedeflerinin 4 ve 5 yaşta okul öncesi eğitime erişiminin yüzde 100'e çıkarmak olduğunu söyledi. 5 yaşa anaokulunun zorunlu hale getirilmesi için  plan ve bütçe yapılandırmaları sonrasında yeni oluşturulacak kapasite ile birlikte bağımsız anaokulu ve anasınıflarının kapasitesi 2.5 milyona çıkartılacak. Şu anda ise bu okul öncesi eğitim kurumlarında 1 milyon 220 bin öğrenci eğitim alıyor. Bakan Özer, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda  erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamı alınacağını ifade etti.

Bakan Özer Okullaşma Oranlarını Açıkladı!

Açıklamasının devamında okullaşma oranında artış için hedef koyduklarını belirten Özer 3 yaş grubunda okullaşma oranının yüzde 14, 4 yaştaki okullaşma oranının yüzde 35 ve 5 yaştaki okullaşma oranlarının yüzde 78 olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda 5 yaşa ilişkin hedefler olduğunu vurgulayan Özer, fırsat eşitliği temelinde tüm kademelerde eğitime erişim için Milli Eğitim Bakanlığı , Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının iş birliği içinde olacağını belirtti. 

Hangi Yaş Grubu Hangi Okula Gidiyor?

Türkiye'de 72 aydan daha büyük çocukların 1. sınıfa kayıt olması zorunludur. Kreşe başlama yaşı 0-36 ay iken zorunlu değildir. 36-68 aylık çocuklar anaokuluna kayıt olabilirken bu uygulama da zorunlu değildir. Anasınıfı kayıt yaşı işe 57-68 aylık çocuklar arasındadır. İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış 69-71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik sağlanır. 69 ayını dolduran çocuklar İlkokul 1. sınıfa kayıt yaptırabilir. Ayrıca velisinin yazılı isteği ile birlikte 66,67 ve 68 aylık çocuklar birinci sınıfa kaydettirilir. Yaşça kayıt hakkı bulunan 69,70 ve 71 aylık çocuklar velisinin yazılı talebi olduğu takdirde okul öncesi eğitime yönlendirilebilir ve kayıtları 1 yıl ertelenir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
Sokak köpeklerini site dışına çıkaranlara ceza verilmişti, Vali Gül iptal etti