31 göçmen sınır dışı edilecek: 11'i yakalandı!

Sosyal medya ağları üzerinden ‘sokak röportajı‘ sırasında kullanılan ifadeler üzerinden muz yiyerek çektikleri videoları sosyal medyadan paylaşan yabancı uyruklu 31 şüphelinin 11’i sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı.

GİRİŞ 28.10.2021 14:36 GÜNCELLEME 29.10.2021 00:38
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, ‘muz’ üzerinden sosyal medya platformlarından yapılan provokasyona ilişkin olarak harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında yapılan baskınlarda, bir vatandaş tarafından verilen sokak röportajı sırasında, kullanılan ifadeler üzerinden muz yiyerek çektikleri videoları sosyal medyadan paylaşan yabancı uyruklu 31 şüpheli tespit edildi. Dün ve bugün Arnavutköy, Güngören, Bakırköy, Esenyurt, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar ve Sultangazi ilçelerinde yapılan operasyonların ilk etapta 7, operasyonun devamında ise 4 kişi yakalandı.

2'Sİ HOLLANDA'YA KAÇMIŞ

Toplam 11 yabancı uyruklu şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, 2 şüphelinin 26 Ekim’de Hollanda’ya gittiği belirlendi. Zanlıların 7’sinin ise İstanbul dışında olduğu kaydedildi. Yakalanan şüphelilerin 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama” suçunda işlem gördükleri öğrenilirken, sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecekleri öğrenildi.

Polis, firari 11 şüphelinin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 38
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Her ülkenin korkakları ve işe yaramaz bir kitlesi vardır. Bunlarda Suriyeninkiler. Kadınına, çocuğuna, yetimine, öksüzüne bakarız ama eli silah tutanların burada serserilik yapmasına müsade etmeyelim.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bunun arkasinda ic savas cikarmak icin toplumu hazirlayan birileri var böyle viral olmasi tesadüf degil
    Cevapla
  • Uğur ur 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'daki tüm Suriye'lileri memleketlerine yollamak lazım. O kadar pahalı memlekette ne işleri var. Dertleri başka. Gönderin gitsin. Kaç yıl olmuş geleli, dönsünler ve savaşsınlar. Ellerinde telefon gezeceklerine...Aile bazlı tarama ve analiz yapıp erkeklerini geri yollamak lazım.
    Cevapla
  • tepkili123 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki köşeye sıkıştırdıkları genç kızı "her gün muz yiyorsunuz" diye tahkir edenlere ne yapılacak? Bu suçlamaları yapan cahil kadını galeyana getiren sokak röportajcısı kılığındaki provokatörlere ne yapılacak?
    Cevapla
  • Bamsı 2 yıl önce Şikayet Et
    ne insanlar var ya boş işler peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"