MEB'den 81 İle sınav yazısı! Lise 10,11 ve 12. sınıfların sınavları Kasım ayında yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, veli ve öğrencilerin taleplerini karşılıksız bırakmayarak lise sınavlarıyla ilgili 81 ile yazı gönderdi. Resmi siteden yayınlanan duyuruda salgın hastalık nedeniyle 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında lise öğrencilerinin hem uzaktan hem yüz yüze eğitim aldığı hatırlatıldı. Pandemi sebebiyle sınıfta kalma kaldırılırken başarısız öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmişti. İşte MEB tarafından 10,11 ve 12. sınıfları ilgilendiren kritik sınav kararının detayları...

MEB'den 81 İle sınav yazısı! Lise 10,11 ve 12. sınıfların sınavları Kasım ayında yapılacak!
MEB'den 81 İle sınav yazısı! Lise 10,11 ve 12. sınıfların sınavları Kasım ayında yapılacak!
GİRİŞ 04.11.2021 14:36 GÜNCELLEME 04.11.2021 14:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2020 yılının Mart ayında ortaya çıkan koronavirüs sonrasında okullar tatil edilmişti. Bu süreçten sonra yüz yüze eğitime kademeli olarak geçiş sağlanmış ve dönem dönem hem uzaktan hem de yüz yüze eğitim bir arada verilmişti. Öğrencilerin koronavirüs dönemini en az hasarlı şekilde atlatabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, sınıfta kalmayı kaldırmış ve başarısız dersleri bulunan öğrencileri sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmesine olanak sağlandı. 6 Eylül itibariyle okulların açılmasının ardından Bakanlık sorumlu olunan ders sayısı fazla olan öğrenciler için harekete geçti. MEB'in resmi sayfasından yayınlanan yazıda öğrenci ve ailelerden talep geldiği vurgulanırken ortaöğretim kurumlarında eğitim alan 10,11 ve 12. sınıf öğrencilerine ek sınav hakkı tanındığı belirtildi. İşte Bakanlığın aldığı yeni sınav hakkı kararı...

VGM Yükseköğrenim (üniversite) burs başvuru ekranı erişime açıldı! Öğrencilere her ay 400 TL verilecek!VGM Yükseköğrenim (üniversite) burs başvuru ekranı erişime açıldı! Öğrencilere her ay 400 TL verilecek!

Sınavların Kasım Ayında Yapılması Kararlaştırıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ile lise öğrencilerinin sorumluluk sınavlarına ilişkin yazı gönderdi. Gönderilen yazıda pandemi döneminde başarısız olan ders sayısına bakılmaksızın öğrencilerin bir üst sınıfa geçtiğinin altı çizildi.

Bu kapsamda ortaöğretim 10,11 ve 12. sınıflarında eğitim alan 12. sınıfta mezun olamayıp beklemeli durumda olan ve 2020-2021 YKS sınavı sonucunda göre üniversite kazanıp geçici kayıtlarını yapan öğrencilerin 31 Aralık 2021 tarihine kadar kesin kayıtlarının yapılması için ek sorumluluk sınav hakkı verildi. Ek sorumluluk sınavları 2021-2022 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere Kasım ayında yapılacak. İşte MEB'in konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım;

İlkokul Ortaokul ve Liselerde Sınıfta Kalma Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İlkokul, ortaokul ve liselerde birinci dönem 6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze olarak başladı. Okul sınavları ve ölçme değerlendirme işlemleri yapılacağı için bu yıl MEB'in yönetmeliğinde belirtilen kurallara göre sınıf geçme veya kalma işlemleri yapılacak.

Yönetmeliğe göre İlkokul 1,2,3,4. sınıflarda zaten sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflarda sınavlar düzenlendikten sonra herhangi bir dersten yıl sonu başarı puanı olan 45'in altında olan öğrencinin sınıf geçmesine veya sınıfta kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor. Lise 9,10,11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıfta kalıyor.

Devamsızlıktan Sınıfta Kalma Olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimin zorunlu  zorunlu olması kararını aldı. Sadece salgın hastalık nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler uzaktan eğitim almaya devam ediyor. Dolayısıyla okula gitmeyen öğrenciler devamsız olarak sayılıyor.  

MEB tarafından yayınlanan yönetmelikte Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar için toplam 30 gün devamsızlık hakkı bulunduğu bilgisi yer alıyor. Öğrenciler mazeret belirtmeden toplam 10 gün devamsızlık yapabilirken kalan 20 gün için mazeret ve rapor sunmak zorunda. Ortaokul öğrencileri için ise belirlenen bir devamsızlık sınırı mevcut değil. 20 günden fazla devamsızlığı bulunan 5,6,7 ve 8. sınıfların sınıf geçmesine ŞÖK karar veriyor.

YORUMLAR 7
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten dersiler zoru neden sınıf ta koyorular
    Cevapla
  • Cenap 2 yıl önce Şikayet Et
    Devamsızlık konusunda iyice sıktılar önceki yıllar neredeydiler
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinavlarda basarili ogrenciler devamsizliktan sinifta kalmasin
    Cevapla
  • Nurullah 2 yıl önce Şikayet Et
    sınıfta kalmak kalksın
    Cevapla
  • Alphan Dündar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış lisede 6 dersin ve 50 nin altında olduğun zaman sınıfta kalıyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti