Meteoroloji'den kar uyarısı gelmişti! 3 il beyaza büründü

Son Dakika: Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Kars, Ardahan ve Sivas'ta kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde başlayan yağış etkisini giderek artırırken kar kalındığı Sarıkamış ilçe merkezinde 10 santimetreye ulaştı.

GİRİŞ 29.10.2021 14:29 GÜNCELLEME 29.10.2021 14:51

Son Dakika: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kars ve Ardahan'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar, Iğdır ve Ağrı'da ise yağmur şeklinde olmasının beklendiğini açıklamıştı. 

Kars kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan Kar, öğleden sonra etkisini arttırdı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan Karslılar ile sürücüler, zor anlar yaşadı.

Sarıkamış'ta da yağışlarla kar kalınlığı ilçe merkezinde 10, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise 15 santimetreye ulaştı.

Besicisi Nebi Kara, kar yağışına aniden yakalandıklarını ve hayvanları toplayıp ahıra götürmek zorunda kaldığını anlattı.

ARDAHAN'DA KUVVETLİ KAR

Ardahan'da da Kar Yağışı il merkezini beyaza bürüdü.

Cadde ve sokakların karla kaplandığı kentte, sürücüler zor anlar yaşadı.

Öte yandan il merkezine bağlı kara yollarında herhangi bir aksamanın yaşanmadığı öğrenildi.

SİVAS BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sivas'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Koyulhisar ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası, yağan karla beyaza büründü.

Yaylayı gezmeye gelen Mert Zafer, kar yağışıyla mutlu olduğunu söyledi. Yaz döneminin kurak geçtiğini belirten Zafer, "İnşallah bol yağışlı bir kış sezonu geçiririz." dedi.

Ercan Tokatlı ise mevsimin ilk karının ardından Eğriçimen Yaylası’nın bazı bölgelerinin beyaz örtüyle kaplandığını dile getirerek, bol karlı bir kış sezonu temenni etti.

METEOROLOJİ'DEN KAR UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek.

Yağışların Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar, Iğdır ve Ağrı'da ise yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 8 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4, Ardahan'da 5, Ağrı'da 0, Iğdır'da 1, Erzurum'da 3, Erzincan'da 7, Tunceli'de ise 8 derece kaydedildi.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 22, Iğdır'da 13, Kars ve Ardahan'da 9, Ağrı'da 8, Erzincan'da 7, Erzurum'da 6 derece olması bekleniyor.

Yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. ​​​​​​​

Kuvvetli yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Şeyhmus 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bir büyüğümüz rahmet kavuşmuş kışı kışta yazı yazda baharı baharda yaşamak lazım yoksa mevsimlerin ne kiymeti kalır söylerdi durum ortada
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bereket olsun...okullarda birazda su ürünleri israf etmemek hayat tarzı yaşam tarzı adı altında ders olarak genç çocuklara ogretebikirsek daha güzel doğa insanlık kendini korur...ahlak yaşam tarzı vb dersin olması gerek orta okul bitene kadar...bunlar cocuklara alışkanlık haline gelmeli...
    Cevapla
  • Balık Lama 4 yıl önce Şikayet Et
    Saydıklarınız ders olarak değil örnek olarak verilecek davranışlar. Bunların da yeri ailedir. Okullarımız bu davranışları kazandırmaktan çok uzak. Çoğu veli (öğrencinin yaşı fark etmiyor) okulu kreş olarak görüyor. Çocuğum gözetlensin yeter. Ders vermeye kalkınca "sana ne, sen ahlak hocası mısın?, çocuğumun özel hayatına karışma..." oluyor. Okullar öğretme kısmının bir yerine kadar etkili, ancak eğitme kısmında tamamen etkisiz.
    Cevapla
  • min 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel. Bereketli olsun bereketli yağışa ülkemiz doysun inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ekonomisi için kritik veri açıklandı! Piyasanın gözü bu haberdeydi...
Erdoğan'dan Doğu Akdeniz uyarısı: Asla müsaade etmeyiz!