Diyanet 7 bin 800 personel alımı yapacak! Detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım pozisyonlarına 7 bin 800 personel alımına ilişkin ilan, Resmi Gazete'nin çeşitli ilanlar kısmında yayımlandı.

Diyanet 7 bin 800 personel alımı yapacak! Detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı
Diyanet 7 bin 800 personel alımı yapacak! Detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı
GİRİŞ 29.10.2021 17:56 GÜNCELLEME 29.10.2021 17:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

5 bin 600 imam hatip, 1500 Kur'an kursu öğreticisi ve 700 müezzin kayyım personeli alımı için başvurular, 8-22 Kasım'da "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi/" internet adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru yapacakların, 2020 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları şartı aranacak.

Formu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 8-22 Kasım 08.30-16.30 saatlerinde şahsen müracaat edecek.

Alımlara ilişkin detaylı bilgiye, Başkanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek.

- 5 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı atanacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında açık bulunan 5 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı kadrosuna atama için sınav yapılacak.

Başvuru yapacakların, en az 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu, sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış ve 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ile daha önce yapılmış Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmaması gerekecek.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 1-15 Kasım'da "https://dibbys.diyanet.gov.tr/ IKYS/Sinav" internet adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığıyla müracaatta bulunacak.

Sınavlar ve sınavların sonuçlarıyla ilgili bütün duyurular, Başkanlığın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecek.

YORUMLAR 8
  • Dininin hizmetlisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın tesbit bu 50 puan kpss değil bizler önce kpss ye giriyoruz sonra din hizmetleri alan bilgisi sınavına giriyoruz sonra bunların ortalaması başarı puanı oluyor başvuru için 50 dediği 100 puandan başlayarak iniyor alım benim puanım 78 halen cağrılamadım bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    70 puan barajı daha adil olur. Hafızlık dayatması yapıp 50 puanla çağırıyorlar. 78 ile hala cagrılmadıysanız mezuniyetiniz ile alakalıdır. Sizin branş taki arkadaşlar demekki kpss ve dhbt sinavlarinda daha başarılı.
    Cevapla
  • imam hatip 2 yıl önce Şikayet Et
    Guzel bir yorum
    Cevapla
  • Antalyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    7,800 sayı çok az daha fazla alım yapılmalı çok yerde personel az yeterli gelmiyor acık çok
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    kpss yapana kadar guze ezan okuyanı ve dını ınsanlara sevdırenı ve tıcaret yapmayan hoca ıstıyoruz
    Cevapla
  • Enes arabacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten mülakat oluyo kpss mülakata girmek için
    Cevapla
  • tespit 2 yıl önce Şikayet Et
    neden 50 puan almış olmak gerekiyor,daha zekilerini alsanız ya,bu kadar düşük puan ile memur olunmaz saçma
    Cevapla
  • Azizim 2 yıl önce Şikayet Et
    Elli alanı almıyor alt sınır elli yeni elli ile yüz arası puan alan herkes başvuru yapıyor yukarıdan aşağıya doğru alım yapıyorlar 50 aldıysan on sene beklesen zor atanırsın tabi bazı istisnai durumlar var mesela lisans mezunu olsan birde hafız 50 fazla bile hemen alırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!