Bakan Kurum: Tarihi bir döneme girdik, devrim niteliğinde kararlar alıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" olarak değiştirildi. Bakan Murat Kurum yeni döneme ve çalışmalara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kurum: Tarihi bir döneme girdik, devrim niteliğinde kararlar alıyoruz!
Bakan Kurum: Tarihi bir döneme girdik, devrim niteliğinde kararlar alıyoruz!
GİRİŞ 29.10.2021 18:23 GÜNCELLEME 29.10.2021 18:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın BM 75. Genel Kurulunda dünya kamuoyuna ilan ettiği Paris İklim Anlaşması’na taraf olma kararıyla birlikte, ülke olarak yeni ve tarihi bir döneme girdik. Bu yeni dönemde, ülkemiz için ortak evimiz dünyanın geleceği için; devrim niteliğinde yeni kararlar alıyoruz." açıklamasında bulundu.

"YEŞİL KALKINMA MODELİ"

Bakan Murat Kurum, "Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mızın merkez birimleri arasına; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mıza bağlı kuruluşlar arasına dâhil edilmiştir. Yine, İklim Değişikliği Başkanlığı da; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak oluşturulmuştur. Tüm insanlığın ve dünyamızın geleceği için alınan bu yeni kararlar, küresel iklim değişikliğiyle mücadelemizde hem gücümüze güç katacak, hem de her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan uluslararası işbirliğini pekiştirecektir. Çevreye saygılı iklim dostu şehirler sloganıyla; iklim değişikliğiyle uyum politikalarımızı daha da geliştireceğiz. "Yeşil kalkınma modeliyle" Türkiye'nin ve şehirlerimizin iklim dostu yeşil dönüşümünü; eğitimden kültüre, ekonomiden tarım, sanayi ve şehirciliğe kadar tüm alanlarda artık daha güçlü adımlarla hayata geçireceğiz. Bakanlık olarak İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulumuz, tüm sektör temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz milletimizle el ele vererek yeşil kalkınma hamlemizi güçlendirecek ve 2053 net sıfır emisyon hedefimizi başaracağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum açıklamasını şu ifadelerle sonlardırdı: 

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna dair sarsılmaz inancımızla; mazlumun, mağdurun ve hakkın yanında durarak, Türkiye'yi küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin öncü ülkesi ve en önemli aktörü yapacağız. Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünde böylesi bir günde yayınlanan kararnameyle yapılan değişikliklerin milletimize, ülkemize, gelecek nesillerimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle bütün milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum"

YORUMLAR 8
  • yemez 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ya ya şa şa şa bakan kurum çok yaşa
    Cevapla
  • Savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Müteahhitler acilen fiyat farkı kararnamesi bekliyor. Yoksa büyük iflaslar gelecek ve çok kişi işsiz kalacak. Lütfen bunlara da kulak verin.
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    1koyup 100alıyorlar zaten
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikler unutuluyor. İstanbula birer kat vermezseniz kentsel dönüşüm ve trafik çözülmez. Yeşil cevreyi de rüyanızda görürsünüz
    Cevapla
  • altan 2 yıl önce Şikayet Et
    1 kat verilsin sonra da yüksek katlar rant konuşulsun malzeme verilsin
    Cevapla
  • ters köse 2 yıl önce Şikayet Et
    bakanım istanbula toki toki toki
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Hayırlısı olsun Bakanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış