Terörist Duran Kalkan'dan Avrupa itirafı!

PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, terör örgütünün arkasında Avrupa'nın olduğunu itiraf etti.

Terörist Duran Kalkan'dan Avrupa itirafı!
Terörist Duran Kalkan'dan Avrupa itirafı!
GİRİŞ 01.11.2021 22:29 GÜNCELLEME 01.11.2021 22:30
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nn kurucularından Duran Kalkan "çözüm sürecinin" nasıl sona erdiği konusunda itiraflarda bulundu.

Kalkan, “Birincisi kesinlikle dış ortam Kürt sorununun çözümüne, bu temelde bir barış sürecinin gelişmesine fırsat ve imkan vermedi. Tam tersine Kürt sorunu için çözümsüzlüğü, Türkiye’de de çatışmayı dayattı. Dolayısıyla dışarıya dönük yapılan konuşmalarda sanki birçok güç, birçok dış devlet barıştan, demokratik siyasi çözümden yanaymış, çatışmaya karşılarmış gibi kendilerini gösteriyorlar” yorumunu yaptı.

"AVRUPA 'SAVAŞIN' DEDİ"

PKK yönetiminin “ateşkes ilan etmek için Avrupa’da yasal açıklama zemini bulamadığını” belirten Kalkan, “Ateşkes ilan etmeyecek, savaşı sürdüreceksiniz diye bize defalarca dayatmalarda bulunuldu. Bu dayatma açık oldu-gizli oldu, sözle oldu-fiiliyatla oldu ama bize dayatılan çatışmaydı, çözümsüzlüktü. Biz hiçbir devletten bir çözüm dayatması, çözüm programı, çözüm projesi görmedik. Tam tersine bizimle ilişki kurdular, düşüncemizi, siyasetimizi, niyetimizi öğrendiler; eğer niyetimiz çözümden yanaysa, ateşkesten yanaysa onu boşa çıkartmak için saldırılarda bulundular” ifadelerini kullandı.

ZOR GÜNLER GEÇİREN PKK YENİDEN MASAYA OTURMAK İTİYOR!

Diğer yandan, Kalkan, sınır içerisinde ve dışarısında arka arkaya gerçekleştirilen operasyonlar ile köşeye sıkışan PKK'nın yeniden çözüm masasına oturmak istediğini de gizlemedi.

Yeni bir çözüm süreci konusunda "ılımlı" mesajlar veren Kalkan, “Kuşkusuz mümkün olmayan, imkânsızlık konumunda olan bir şey yoktur. Her şeyin az da olsa gerçekleşme imkânı vardır” açıklamasını yaptı.

Duran Kalkan, ANF’ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı;

“Kuşkusuz mümkün olmayan, imkânsızlık konumunda olan bir şey yoktur. Her şeyin az da olsa gerçekleşme imkânı vardır” diyen Kalkan, “Az da olsa her şeyin gerçekleşme ihtimali ve imkânı vardır. Burada önemli olan bu ihtimalleri doğru görebilmek, imkân ve fırsatları doğru değerlendirerek amaçlananı gerçekleştirmektir. Bu anlamda Tayyip Erdoğan’ı bir barış sürecine ikna etmek mümkün mü? Bu ihtimali az olan, imkânlarını büyük ölçüde tüketmiş olan bir durumdur”

CHP HDP'YE MUHTAÇ

Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, CHP'nin HDP'ye muhtaç olduğu, ittifakın devam etmesi gerektiği söyledi. HDP'nin son seçimlerde CHP'nin önünü açtığını belirten Kalkan, "Mesela HDP'nin bu çıkışı; bazı CHP'liler ters yorumlayabilir ama öyle değil, CHP'lilerin de önünü açtı. Güçlendirdi. İrade kazandırdı. Yoksa AK Parti-MHP'nin koltuk değneği olmuştu yani. Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabii ki bir irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan HDP'ye muhtaçtırlar. HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 124
  • 6565 2 yıl önce Şikayet Et
    sana gaz vermiş avrupa sende aptal aptal onlara uy ulan sen koskoca TC.ile 3.5 zilotuilemi parçalayacan böyle kökünüz kazınır işte sen ağaçların altına git onun bunun kızına sarıl tcv.kalkan
    Cevapla
  • Cumhur 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet görün ülkeyi kime emanet edeceğiz iyi düşünün ona göre oy verin Cumhura oy
    Cevapla
  • Serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir TÜRK TÜRKİYE CUMHURIYETI VATANDASI OLARAK DIŞ ÜLKELERE KARŞI SURIYELILER HARİÇ BU GÜZEL VATANIMIZ VE TC DEVLETİMİZ IRKI MESEBI İNANCI NE OLURSA OLSUN BERABER KURTARILMISTIR DOGRUDUR ÇOK ŞEHİDİMİZ VAR KÜRT İSYANLARI CIKARIP 1923 DEN ITIBAREN ĶÜRTLERİ KULLANMISLARDIR AMAÇLARI ĶÜRT AYALETLERI KURUP IRAN TÜRKİYE SURİYE IRAK BÜTÜN YAPIP BÜYÜK İSRAİL DEVLETİ KURMAKTI ÇOK ŞÜKÜR BECEREMEDILER SURIYEYEYI BOSOLT TILAR İSRAİL YAVAŞ YAVAŞ ILERLEYIP KURACAK TÜRK MİLLETİ VEYA HALKI OLARAK BİZ BİR BÜTÜNÜZ BUNU ISPATLAMAMIZ LAZIM DIS ÜLKELERE ALLAH IN IZNIYLE
    Cevapla
  • Türk evladi 2 yıl önce Şikayet Et
    yok öyle, biz sana oyuna baslarken dedik aglamak yok diye, sende evet dedin. Simdi senin icin asagidan, yukaridan yolun sonu gözüküyor....
    Cevapla
  • Adıyamanlı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur Avrupa PKK besliyor bunların başında önde gelen ülke ise Fransa'dır bunu kesinlikle inkar etmesinler İngiltere de bir ara Tuvalet boruları tıkanmıştı bu tuvalet boruları açılması için Duran kalkan gibi büyük faraleri lağam çukurunda kullanıldılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak