KYK burs başvuru ekranı! (2021-2022) e-Devlet KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliği ile üniversite okuyan öğrencilere verilen KYK burs başvuruları bugün itibariyle başladı. GSB Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda burs başvurularının 8 Kasım saat 23.59'a kadar devam edeceği bilgisini paylaştı. İlk kez burs başvurusunda bulunacak öğrenciler burs başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle e-Devlete giriş yapan ön lisans ve lisans öğrencileri belirlenen adımları takip ederek başvuru yapacak. Peki e-Devlet KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvuru ekranı! (2021-2022) e-Devlet KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır?
KYK burs başvuru ekranı! (2021-2022) e-Devlet KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 05.11.2021 11:04 GÜNCELLEME 05.11.2021 11:04

Milyonlarca üniversite öğrencisinin dört gözle beklediği KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Devlet tarafından üniversite öğrencilerine tahsis edilecek burstan yararlanmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını, tarihlerini ve nasıl müracaat edebileceklerini araştırmaya başladı. Öncelikle 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrenciler ve ara sınıfta okuyan öğrenciler burs için başvuru yapabilecek. İkinci kez üniversite okuyan öğrenciler ise burstan yararlanamayacak. KYK burs başvurusu yapabilmek için adayların e-Devlet şifresi edinmeleri gerekiyor. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmasının ardından belirlenen adımların takip edilerek form dolduruluyor. Peki 2021-2022 KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet KYK burs başvuru ekranı!

2021-2022 KYK Burs Başvuruları Alınmaya Başlandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda burs başvurularının başladığını duyurdu. Öğrencilere seslenen Bakan " GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 8 Kasım saat 23.59’a kadar başvuru yapmayı unutmayın. Hepinize başarılı bir eğitim dönemi dilerim." ifadelerini kullandı.

E-Devlet KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler ilk adım olarak e-Devlet şifresi edinmeleri gerekmektedir. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler bursa başvuru yapamazlar. e-Devlet şifresi PTT üzerinden temin edilebilir. Şifre ile sisteme giriş yapan öğrenciler sol üst tarafta bulunan arama çubuğuna " Gençlik ve Spor Bakanlığı, Burs/ Öğrenim kredisi" yazarak başvuru ekranına ulaşabilir. Dileyen adaylar direkt olarak buradan sayfaya gidebilir. İşte adım adım KYK burs başvurusu yapma;

Başvuru Yapacaklar Dikkat! Başvurunuz Geçersiz Sayılabilir!

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru formu 11 etaptan oluşmaktadır. Adaylardan başvuru bilgileri, kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, bilgilendirme mesajı, adres bilgileri, özel durum bilgileri, aile bilgileri gibi temel bilgiler istenir. Hatalı ve eksik bildirim ve gerçeğe aykırı beyanlarda burs başvurusu geçersiz sayılır.

İşte öğrencilerden talep edilen bilgiler;

Başvuru Bilgileri

Kimlik Bilgileri

Öğrenim Bilgileri

Adres Bilgileri

Özel Durum Bilgileri

Aile Bilgileri

Kimler KYK Burs Başvurusunda Bulunabilir?

Ön lisans ve lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler ve ara sınıfta okuyanlar burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunabilir. KYK'dan daha önce burs alan öğrenciler burs başvurusunda bulunamazlar. Yabancı uyruklu öğrenciler, polis akademi ile askeri okul öğrencileri, normal eğitim süresini tamamlayarak okulu uzatanlar burs başvurusunda bulunamazlar. Burs ve kredi başvuruları ayrı ayrı olarak alınmaz. Değerlendirme sürecinin sonunda öğrencinin burs veya kredi almasına karar verilir.

KYK Bursu Öncelikli Olarak Kimlere Verilir?

KYK bursu değerlendirme işlemleri yapılırken bazı adaylara öncelik tanınır. Şehit çocukları(bekar ise kardeşine) gazi çocukları, sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrencilere, anne ve babası vefat etmiş olanlara, lise eğitimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında alanlara, amatör milli sporcu öğrencilere öncelik sağlanır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı